Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v copánku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie539 kJ /
129 kcal
Bílkoviny0,03 g
Tuky14,28 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme. Krok 2: Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku. Krok 3: Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku. Krok 4: Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle. Krok 5: Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Krok 6: Poté rozehřejeme troubu. Krok 7: Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek. Krok 8: Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem. Krok 9: Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut. Krok 10: Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu. Krok 11: Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.

Zveřejněno 7. 6. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Plátky masa jsem ničím nekořenila. Rozmarýn, česnekový bok a marináda se samy o sobě postaraly o báječnou chuť.

Jídlo je hodně syté a kdo není velký jedlík, bohatě mu postačí poloviční porce:-)

Nápad na“copánkový tvar“mám tady z Topreceptů. Jsou zde recepty z bůčku i z drůbeže.

Zbytek jsem si přizpůsobila dle stavu ledničky :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v copánku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8R1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v copánku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8R1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jaromira18: Děkuji:-8:-K

:yes::yes: nádherná dobrota, tomu se nedá odolat.:-K:-K:-K:-K

na Tvoje výtvory je radost pohledět:yes::-D

Anna Kocikova::yes::yes::yes: to nepatří Tobě ale manželovi za nápad z nudapláží:-D:-D:-D

Anna Kocikova::-D:-D bod manželovi za super nápad!!!:-D:-K

helwe59::-8:-K:-K
Vaše milé komentáře mě velice potěšily:-*Všem děkuji:-K

maiva:Iv u nás je také z vepřového na prvním místě krkovice:yes:z hovězího zase kližka:-pMňam,teď jsem se zase navnadila na žravou notu:-*:-D

Danca:Danuš,manžel říká,že si máme dát kus krkovičky a jít na nudapláž,tam prý plavky nepotřebujeme:-D:-DUž ho vidím,jak má připálená záda z toho,jak by musel ležet jen na břichu:-8:-D

Moc pěkný recept a nápad, krkovičku máme nejraději:-D:-p+:yes:

Nezlobte mě všichni s tím vepřovým, potřebuju zhubnout do plavek!!!:-D:-D
Moc hezký nápad Drahuško a krásné fotky, mám Pavlovův reflex!:-D:-p:-p:yes:

Moc hezký nápad, určitě to byla dobrota, dík za inspiraci :-p :yes:

Moc se mi to líbí,je vidět,že i obyčejný plátek krkovičky se dá připravit s láskou.:-p:yes: Foto i postup nemají chybu:-K

A že je to krásna vianočka:-D

;-)Jasně, krkovičková vánočka:yes::yes:

Tématické fráze:
bůček igelitový, copánkový bůček, krkovice recept, copánky z masa, krkovička recepty, krkovice recepty, krkovička recept, vepřové copánky, krkovička, recepty z krkovice, česnekové copánky, copankoví buček, copánky z bůčku, vepřový copánek z krkovice, bučkove copánky recept, copánky z vepřového masa, marinada na copanky z bucku, jak připravit plátek krkovičky, krkovice na rozmarýnu, copánky ze shora

Suroviny:
krkovice vepřová, bok uzený, rozmarýn čerstvý, marináda bbq, olej, cibule lahůdková, kost hovězí morková, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu