Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,98 g |
Tuky | 107,93 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Moje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 6 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 7 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 7 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 8 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 8 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 8 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 9 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 9 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 9 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 9 hodinami
Tématické fráze:
majonéza ládi hrušky,
recept na domácí majonézu,
majonéza podle ládi hrušky,
láďa hruška majoneza,
domácí majonéza,
tatarská omáčka ládi hrušky,
majoneza od ladi hrusky,
recept majonéza,
tatarka podle ládi hrušky,
majoneza lada hruska,
top recepty domácí majonéza,
recepty ládi hrušky majoneza,
tatarka ládi hrušky,
lada hruska domaci majoneza,
hruška majonéza,
domaci majoneza podle ladi hrusky,
domácí majonéza recept,
majonéza podle hrusky,
dietni majoneza ladi hrusky,
láďa hruška tatarka
Suroviny:
olej,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)
Ale mě neberte vážně, dělala jsem za život tak desetkrát a povede se cca každá druhá.
Píšete: " ŠLEHALA jednou pomaleji (při nižších otáčkách), po druhé rychleji..."
Možná jste se jen nepřesně vyjádřila, ale toto je rcp na ponorný mixer... Takže MIXOVAT v úzké nádobě
Recept nemám odzkoušený, ale tento: http://www.labuznik.cz/recept/vtipna-majoneza-fofr... funguje na 101%
Edit:
Jj, už ho vidím i v podobných zde na TOP
Ponořit mixér až na dno, zapnout a pomalu táhnout vzhůru - nespěchat, uvidíte sama dle tvorby majonézy, vše je odzkoušeno, viz
www.youtube.com/watch?v=UR2_TT_6Prg
youtu.be/Qrtq5cXkwPY
...pokud by si mixovala podle uvedeného receptu (Ivaan), pak by byla naopak hustší.
U majonézy platí - čím víc oleje, tím je hustší. Na fotce je vidět, že ji máš řídkou. Abys to pochápala, nutno vyzkoušet.
(nazelenalá je. Máš trochu ujetý barvy ve foťáku)