Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní Junior na grilu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 9. 2014 18:14

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 288 kJ / 1 264 kcal
Bílkoviny50,10 g
Tuky76,64 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 3,63 g
Sůl8,45 g
Sacharidy79,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Líbily se mi“Pivní špekáčky“od Ládi Hrušky.

Špekáčky nebyly,nahradila jsem je juniorem. Místo cibule byla paprika, trošku jsem si recept upravila a pochutnali jsme si stejně, jako p.Hruška :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 9. 2014 15:10

casino:Děkuji za přidané fotografie i za komentář.

Špekáčky bych rozhodně nekrájela na plátky,ale naložila a opekla je vcelku,jako p.Hruška.Bylo by to i vzhledově chutnější:-)

Já jsem svůj Pivní Junior nepřipravovala podle L.H.,jen jsem se inspirovala:-)
Jeho recept mě pouze zaujal a to jsem také v poznámce uvedla:-)
Takže pana Babicu bych do toho opravdu nezatahovala:-D

savlinka::-K:-K

casino casino

8. 9. 2014 00:00

Vždycky čučím jak žaba z kyšky když některé, patrně svéprávné, bytosti sklouznou z roviny věcné argumentace do roviny osobní:-O
Nu nechť:-D
*****
Tak jsme degustovali...
Byli jsme pouze dva, ale shodli jsme se na 100%:
Vzorky 1. a 2. byly chuťově naprosto stejné
Vzorek 3. byl také skoro bez chuti ale byla tam nepatrně cítit cibule
Vzorky 1. 2. 3. byly velmi málo slané!
Tento Hruškův rcp by mohl být přínosný pro ty, kterým se opékané špekáčky zdají moc slané:-D
No, možná byla chyba, že jsem marinoval kvalitní špekáčky... :-)):-)):-))
Najde se někdo, kdo by vyzkoušel onu marinádu s bílou paprikou a bez bílé papriky?;-)

savlinka savlinka

6. 9. 2014 19:19

jarda Kadic:Járo my bereme gothaj od PROCHÁZKY A TEN JE:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

6. 9. 2014 17:04

savlinka: já hodně beru u nás Gothaj extra,tam není to kuřecí maso.U vás určitě bude taky k dostání.Je vlastně podle starých norem.Mám známého řezníka,ten dělal na jatkách v Teplicích a prý jediný Gothaj dělali přesně podle normy:yes:

savlinka savlinka

6. 9. 2014 15:39

ANIČKO,vypadá to dobře:yes::yes:Prodávám uzeniny a asi by ses divila co lidí koupí radši točený salám za 69kg kilo než za 99kč kde je více masa;-)Salám junior a hlavně gothaj se prodávají hodně;-)To samé párky svlíkací stojí 55kg kilo a jak se hodně prodávají,ale ty nemám ráda..to já radši párky co mají 96%masa t.j třeba Farmářské a ty tedy jsou:yes:

casino casino

6. 9. 2014 00:21

Anna Kocikova:
No, já počkám s odpovědí až podle toho jak TO bude chutnat...:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 9. 2014 23:19

casino: od Tebe tohle beru jako názorovou prostituci,hodnou tak akorát nedospělého adolescenta:-/
Třeba Ti to pomůže zamyslet se nad tím, že slušné, věcné, nerýpavé, laskavé a moudré komentáře k receptům by byly lepší než ty, ze kterých opravdu čiší akorát honění si vlastního ega:-S
Přestaň dělat ostudu Moravákům;-)

casino casino

5. 9. 2014 22:24

Jindra:
Hahaha, ještě aby tak někoho nutila...
*****
Až dnes jsem si přečetl poznámku pod rcp
Ještě loni "záchodkový inspektor" L.H. se teď realizuje v kuchyni. Většinou jeho recepty nejsou vyloženě blbé, patrně i proto že nejsou jeho:-D
Hruška pýýýše:
•10 špekáčků
•1/2 litru piva
•1 cibule
•3 stroužky česneku
Že z toho Anna Kocikova: udělala čistokrevnou Babicovinu (nemáte-li to co tam patří, dejte tam to co máte) není nic přeqapujícího:-D
*****
Anna Kocikova:
Možná víte co je to paralelní degustace...
Vyčistil jsem ledničku... Místo JUNIORA jsem tam našel špekáčkového seniora a naložil s ním 1. jak píšete, dále 2. podle vašeho receptu s vynecháním papriky a konečně 3. podle rcp L.H.
Zítra to opeču ochutnáme a naslepo porovnáme...

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 9. 2014 19:54

Jindra:Velice děkuji za konečně jeden z mála přínosných komentářů,týkajících se přímo tohoto receptu:yes:
Je to opravdu "jen recept"který si každý může upravit s uzeninou,mu oblíbenou;-)
Je tady spousta"Rozlítaných ptáčků" a masových pomazánek,kde je použitý Junior a nikoho to nepohoršuje...

A jak píše nejen Jindra-vařme a grilujme ze surovin,které nám vyhovují!Snad máme každý svůj rozum:-)

Ale i tak,všem,kteří si přečetli tento recept-děkuji za čas mu věnovaný:-K

Jindra

5. 9. 2014 19:12

Já se Vám divím, že se tak rozčilujete. Anička přece nikoho nenutí, aby si podle tohoto receptu ugriloval Junior:-p

Frantiska Frantiska

5. 9. 2014 16:40

diskuze o skodlivosti mne zaujela na wiki jsem se docetla:
Salám Junior je druh jemně mělněného salámu, který se vyznačuje velice jemnou strukturou bez výrazných hrubých částic s typickou růžovou barvou. Podle původní receptury (ČSN 57 6099) měl salám následující složení (na 100 kg hotového výrobku):[1]

hovězí maso výrobní zadní solené: 15,00 kg
hovězí maso výrobní přední solené: 17,00 kg
vepřové výrobní maso bez kůže solené: 45,00 kg
telecí maso solené: 15,00 kg
pepř mletý: 0,10 kg
muškátový oříšek: 0,04 kg
kyselina askorbová: 0,05 kg
pšeničná bílkovina: 4,00 kg
voda 15,00 l
Tento salám byl poměrně levný a velmi oblíbený např. mezi studenty. Dodnes je prodáván, občas se nazývá pokrm chudých.

Po zrušení závaznosti bývalých státních a podnikových norem počátkem 90. let 20. století došlo k prudkému snížení jeho kvality.[2] V současné době obsahují některé salámy, které se skrývají pod značkou Junior méně než 30% masa a skládají se zejména z vody, kůží, drůbežího separátu, bramborového škrobu a jiných náhražek.[3][4]

ale to neznamena, ze nejde koupit i kvalitni salam

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 9. 2014 16:35

casino:Měla jsem obavy,že jsi nemocný na ruce,když jsi tak dlouhou dobu od uvedení receptu nereagoval;-)
Ale vidím,že máš chorou úplně jinou část těla:-D
Já ledničku čistím zásadně čistícím prostředkem k tomu určeným a poté ještě vytřu octovou vodou:-)
Paprika chuť měkkého salámu opravdu ovlivnila:yes:U masa by to asi ten chuťový efekt nemělo
Použitou papriku jsem také grilovala,ale do postupu nenapsala.To už je na každém,zda ji vyhodí,nebo upotřebí.


Josifek:Díky za důvěru;-):-KSnad Tě ta nezdravá chuťovka nezklame:-)

casino casino

5. 9. 2014 14:50

Ale tu papriku dává Anna Kocikova: do marinády proč? Pokud tedy náhodou nechtěla jen "vyčistit" ledničku, tak předpokládám, že paprika v marinádě nijak chuť hotového jídla neovlivní.

Ale třeba se pletu...:-D

Josifek

4. 9. 2014 12:20

Tak já náhodou bod dám. Koupil jsem nový kontaktní gril tak to hned prubnu.:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 9. 2014 21:05

Děkuji za hodnocení,komentáře i za Vaše názory:-K:-)

Je mi jasné,že s každým přidaným receptem nesu svou kůži na trh.Ale v žádném případě nikoho nenutím,aby podle mě vařil,nebo používal suroviny,které mu nevyhovují.Snad má každý svůj rozum a ví,co může,v jakém množství a jak často;-)

Finanční nouzí u nás doma netrpíme a i když vím,co se nejen do levných uzenin kolikrát namele....Ale,než po šunce,která mi nechutná,raději sáhnu po tom párku,nebo junioru:-8
Manžel ho má rád obalovaný,jako utopence,v buřt guláši ap.Jednou za měsíc se vážně z něj to jídlo zhotoví:-)

Ale jak píšu,je to moje chuť,moje zdraví a když si 400g salámu přepočítáte na 4osoby,tak to zase takový jed pro organizmus není:-*

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pivní utopenci ládi hrušky gothaj na grilu výroba domácího pršutu opékaný gothaj párky na grilu recept levné recepty na grilu junior salam norma gothaj na gril recept na výrobu pršutu špekáčky na grilu se zeleninou rozlítaní ptáčci normy salam na gril pivní utopence laďa hruška recepty ladi hrusky toceny kolac lada hruška točený koláč toceny kolac ladi hrusky obalovaný junior jak upravit špekáček pivní lorna pivní salám výroba recept

Suroviny: junior, pivo světlé, olej, hořčice, česnek, paprika čerstvá bílá

TopRecepty.cz

Pivní Junior na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8zX