Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šípkový sirup

Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup na posílení imunity podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 5 min + 24 hodin louhování šípků

40 min (35 min příprava + 5 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování šípků)

10. 10. 2014 21:12

Suroviny pro 3 litry

3 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie36 313 kJ / 8 679 kcal
Bílkoviny16,51 g
Tuky3,00 g
Vláknina240,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 026,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vysoký obsah cukru by měl tekutinu konzervovat, přesto to skladuji v ledničce. Používám buď od vody, jako sirup, nebo na slazení čaje - hlavně v tomto období, kdy hrozí nemoci.

Šípek má prý hodně vitaminu C, nevím, kolik ho přeleze do tohoto sirupu, každopádně je velmi chutný, mají ho rády i děti. Můžou se použít i sušené šípky, upravte si ale množství vody. Přídatným látkám se meze nekladou - další ovoce, bylinky, koření (skořice, hřebíček....).

Z uvedeného množství je 2,5-3 litry sirupu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pallacinka Pallacinka

10. 10. 2023 11:04

Karelll: Dobrý den. To já nevím, jestli to něčemu vadí. Pokud to nechytí plíseň, tak to asi nevadí. Já bych to asi neřešila a použila :-)

Karelll

9. 10. 2023 18:03

Dobrý den chci se zeptat nechal jsem šípky v lednici 4 dny vadí to díky

Rebbeka

27. 9. 2020 17:53

Leprix: dneska jsem byla, ale ještě nejsou tak červené, jak bych chtěla, tak mám jen kilo. Ale nasbírat 4 kg nebylo tak hrozné. Sice krev teče, ale netrvá to tak dlouho a stojí to za to. Máme ho moc rádi a dělám ho už asi pátým rokem, loni dokonce dvakrát :-Q :yes:

Leprix Leprix

24. 9. 2020 22:53

Ivana Ch: rukavice příště beru. To byl masakr ;-( ale... Už mám uvařeno a musím říct že velikánské překvapeni jak je to dobré <3

Ivana Ch

23. 9. 2020 18:49

Leprix: Na trhání šípků je dobré pořídit si pracovní rukavice, jde to s nima dobře, apotom krátší hrabičky na přitažení větviček, na ppřitahnout! né zlomit. Za mého mládí se šípky trhali na prodej, měli jsme vždy 4 až 5 metráků. Sousedka trhala šípky na marmeládu, dělala jí z 10kg. Byla vynikající. A maminka vždy nasušila na čaj, jiný jsme nepili.

Leprix Leprix

23. 9. 2020 17:46

Ahojte, dneska bude moje premiéra. Doufám, že se povede, když už mám od těch trnů rozřezané celé ruce ???? jako kdo tu píše že nasbíral 4 kg? To máte můj obdiv ???? tak držte pěsti

Maestra Maestra

21. 10. 2019 21:59

Byla jsem z přípravy mírně rozpačitá, ale nakonec se podařilo. Šípky bych příště mixovala opravdu hodně nahrubo. Napoprvé jsem to s mixováním přehnala a 2. den z toho byl takový šípkový kečup, takže to šlo dost těžko cedit. Kvůli hustotě jsem přidala víc vody, extra citrón pro konzervaci a ještě skořici, mňan. Je toho přes 1,5 litru.

Rebbeka

1. 10. 2018 09:26

Tenhle recept budu dělat již druhým rokem a je opravdu výborný. Včera jsem natrhala skoro čtyři kila, tak bude sirupu i pro děti do školky dost. Už je přidán do oblíbených, děkuji. :-) <3 :-K

Janicek606 Janicek606

10. 9. 2018 15:47

Adéla Růžková: zdravím. Pokud se sirup dělá za studena a chce se docílit dlouhé trvanlivosti je nutné dát do sirupu nějaký konzervant. Nejlepší a nejméně chemický, chtery pak v těle nezůstává je kyselina sorbová. Komerční název pomůcka ke konzervování od Dr. Oetker

Anneetta Anneetta

7. 1. 2017 22:57

:yes::yes::yes:

Halíšek

2. 11. 2016 18:56

Eficka82: Já jsem podobně zalila zbytek šípků, také mi je bylo líto jen tak vyhodit, přisladila a byl z toho šípkový likér.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2016 21:31

Tak tohle jsem nějak přehlídla. Zrovna suším šípky, ale nevím, jestli jich bude dost. Každopádně, nádherný recept :yes::yes:

Pallacinka Pallacinka

23. 10. 2016 21:28

Dobrý den, těší mě, že to zkusíte :-) Bohužel vůbec netuším, jak dlouho to vydrží. Já vždycky dělám jen jednu várku a když si dám každý den trošku, tak je to hned pryč. Tak držím palce, ať vydrží co nejdýl :-)

Adéla Růžková

23. 10. 2016 14:05

Dobry den.Delam sirup dle vaseho receptu.Moc se mi libi.Jen..Kdyz ho naplnim do lahvi studeny...Vydrzi x mesicu..?Delam rovnou z dvojite davky..Dekuji za odpoved.:-)

Zdena

11. 10. 2016 18:22

Lumiel: právě se zahřívá,už se těším na výsledek.:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šípkový likér šípkový sirup za studena šípkový čaj z čerstvých šípků šípek recepty šípkový likér recept šípky recepty štava z šípku recept recepty ze šípku šípkový med sipkovy caj recept jak dlouho vařit šípky na čaj štava ze šípku recept recepty z šípku šípkový čaj z čerstvých šípků recept jak vařit šípkový čaj recept na šípkový sirup za studena sipkovy syrup domácí šťáva ze šípků štava z šípků šípek- recept

Suroviny: šípky, voda, cukr, šťáva pomerančová, šťáva citronová, med

TopRecepty.cz

Šípkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVmG