Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

24. 1. 2015 18:06

Suroviny pro 10

10

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 518 kJ / 841 kcal
Bílkoviny40,06 g
Tuky48,05 g
Vláknina30,87 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,00 g
Sacharidy47,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2015 12:37

A souhlasím s Dajdou, že alespoň pokusit se o lepší prezentaci a servírování lze :yes:

ivaninka

25. 1. 2015 12:36

spagetka- Nějak tedy nechápu tvou odpověď.
Pokud sem někdo píše, tak asi musí mít počítač, těžko by to sem šlo vložit z klasického psacího stroje a na to, aby někdo fotil digitálním foťákem, nebo pokud jsou fotky z mobilu, tak nepotřebuje internet. To jsi tedy poněkud mimo !
A i na mobil, není problém něco vyfotit víckrát a použít.

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2015 12:33

ivaninka: Moje dcera má docela obyčejný digitální foťák, koupila si ho za peníze z brigády. Já i kdybych udělala sto fotek, ani jedna nebude ostrá, prostě v kritickém okamžiku záhadně hnu rukou a neporučím si. Výsledek je vždy tristní. Proto mi většinou jídla fotí dcera nebo manžel.
Je asi těžké pro někoho, kdo tyto potíže nemá, představit si, že někdo prostě čistou fotku neudělá, ani kdyby se postavil na hlavu. Není to vždy otázka vůle ;-)

petra

25. 1. 2015 12:27

Dajda: Jestli máte na mysli můj komentář, tak já nikomu nic nepodsouvám - prostě to tak působí, že pán má restauraci nebo hospodu. V životě jsem neřekla, že mi vadí, jak se jeho jídla jmenujou, a že si tím tu hospodu propaguje, tak prosím neodkazujte na mě, děkuju :) Vy tady dokážete udělat brajgl kvůli blbosti.
Já jen napsala že by to chtělo lepší fotky, recepty jsou fajn, ale třeba tohle zelí v hrnci, nebo ten hovězí pupek, to opravdu vypadá hodně nejedle.

spagetka spagetka

25. 1. 2015 12:26

ivaninka: Tak jako nemusí mít každý v této době počítač, nebo má počítač, ale neplatí si internet, není povinností každého mít digitál.

ivaninka

25. 1. 2015 12:23

Zdravím. S těmi, co omlouvají příšerné fotky, nesouhlasím. V dnešní době digitálu, myslím, není problém udělat fotek více a jednu dobrou, někde umístit a prezentovat. Fotím hodně a také se mi stane, že se každá fotka nepovede, ty okamžitě hážu do koše a nikdy bych si je nedovolila použít do "éteru"

Dajda Dajda

25. 1. 2015 11:48

spagetka: Takhle jsem to s těma fotkama nemyslela.:-O Například já sama fotit neumím, takže bych si neodvážila kritizovat někoho, kdo to umí ať už jakkoliv. Nejde mi o kvalitu, ale o estetickou stránku věci. Je mi jedno, jestli jsou fotky ostré nebo ne, ale Vám připadá takhle prezentované jídlo lákavé? Mně bohužel spíše naopak ..... :-S

tejaja: Já nikomu nebráním v tom, aby napsal svůj názor, toho jsem opravdu daleká, ale proč bych nemohla vyjádřit já ten svůj?:-8
Vůbec nechápu, proč se autorovi podsouvá, že má hospodu www.toprecepty.cz/recept/41498-brabci--ze-%E2%80%9Eslajfu%E2%80%9C/ a tu si tady propaguje. Holt Praha nebo Košice nejsou tak originální jako hájovna Šlajf! Autor si to vymyslel hezky, každý hned ví, čí je to recept!

casino casino

25. 1. 2015 10:39

Dajda:
Reklama? Asi neééé:-)
No, já ten název chápu jako povedený © :-D
Někteří tak mají signované své názvy a "někdo" podobným způsobem své obrázky:-)

spagetka spagetka

25. 1. 2015 10:29

Dajda: počkej, nepřeháněj. Tejajka napsala svůj názor, já odpověděla na tvůj dotaz, žádná sáhodlouhá diskuze se už vést nemusí ;-);-);-)
S těmi fotkami to je těžší. Ne každý má slušný foťák nebo mobil a ne každý umí fotit tak, aby to mohlo jít rovnou na výstavu. Já myslím ale, že se každý učíme. Nikdo učený z nebe nespadl. Dejme tomu šanci. Moje první fotky bych taky nejradši přefotila a takových nás tu je víc ;-);-);-)

tejaja tejaja

25. 1. 2015 10:27

Dajda: Ospravedlňujem sa , že som si dovolila napísať svoj názor (mám či nemám na to právo?!?). Viackrát sa to nestane. :-8

Dajda Dajda

25. 1. 2015 10:10

spagetka: Tak to opravdu nechápu, proč se tu vede diskuse o skryté reklamě:-!

S jedním však souhlasím, fotky by potřebovaly trochu více estetiky.:-S

MajaV

25. 1. 2015 10:06

Tak tohle by mi chutnalo asi i jen tak - vylepšené uzeným:-):yes:

spagetka spagetka

25. 1. 2015 09:42

maris: jj, hájovna, napsala jsem to blbě :-8:-8:-8. Cituju z receptu kde to vysvětluje: " ""Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let."

maris maris

25. 1. 2015 09:36

Dajda: autor to tady uř psal, není to hospoda, ale hájovna, kde se říká Na Slajfu :-)

Dajda Dajda

25. 1. 2015 09:33

spagetka: A ona nějaká hospoda Šlajf existuje? :-O Souhlasím s teny1, autor si prostě označuje své recepty a proč ne?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kyselé zelí a cukrovka křimické zelí recept příprava kyselého zelí kyselé zelí recept jak zahustit kyselé zelí křimické zelí kysele zeli priprava sudové zelí jak uvarit kysele zeli kýselé zelí cukrovka a kyselé zelí zelí kyselé na cukrovku křimické zelí recepty kyselé zelí na cukrovku recept na krimicke zeli sudové zelí recept kyselé zelí do sudu kysane sudove zeli recepty na kysele zeli příprava kyselé zelí

Suroviny: zelí, cibule, bok uzený, voda ze strouhaných brambor, koření nové koření mleté, bobkový list mletý, kmín celý, ocet, cukr, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2o2z