Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé křupavá a křehká a maso je jemné a lahodné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,57 g |
Tuky | 1,98 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 104,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
Moje poznámka
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 54 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 13 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 17 hodinami
Tématické fráze:
kachna po čínsku,
čínská kachna,
čína z kachny,
křehká kachna po čínsku,
kachna po čínsku recept,
cinska kachna recept,
recepty z kachny,
kachna na asijský způsob,
recept na pekingskou kachnu,
kachna na rožni,
pekinská kachna,
kachna cina,
porcování kachny,
kachna činska,
recepty kachna po čínsku,
pečená kachna po čínsku,
kachna po sečuánsku,
recept na čínskou kachnu,
pečená čínská kachna,
kacena po cinsku
Suroviny:
kachna,
olej,
cukr,
sůl,
koření pěti vůní,
pepř sečuánský,
skořice,
badyán,
fenykl,
koření hřebíček,
zázvor,
bobkový list,
med,
ocet rýžový,
víno červené
Komentáře (30)
Tak chlazenou,to ano,to bude ono!
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.
A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku...
Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád
prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)
I vy nebozísku...
Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem.