

Jatýrka na víně - Sikotakia krasata
Suroviny
- 500 g drůbežích jater
- 1 středně velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- oregano
- voda na podlití nebo drůbeží vývar
- 3 sušená rajčata (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou.
Osolíme, opepříme a přidáme trošku oregana. Přidáme to víno, přikryjeme pokličkou a necháme vypařit alkohol. Potom přidáme sklenku vývaru, játra ale nesmí být potopená. Pomalu dusíme. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trošku vývarem. Játra by měly zůstat, bez vody, jen se šťávičkou.
Já přidávám ještě sušená rajčata, ta dávám společně s cibulí a česnekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jatýrka na víně - Sikotakia krasata
-
Pěkně vyfoceno a určitě i dobré.Ukládám a dávám bodík