Jatýrka na víně - Sikotakia krasata

marcik Kuchařka: marcik

Pokrmy z vnitřností 1 názor

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 středně velká cibule
1-2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
sůl
pepř
oregano
voda na podlití nebo drůbeží vývar
3 sušená rajčata (nemusí být)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou.

  2. Osolíme, opepříme a přidáme trošku oregana. Přidáme to víno, přikryjeme pokličkou a necháme vypařit alkohol. Potom přidáme sklenku vývaru, játra ale nesmí být potopená. Pomalu dusíme. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trošku vývarem. Játra by měly zůstat, bez vody, jen se šťávičkou.

  3. Já přidávám ještě sušená rajčata, ta dávám společně s cibulí a česnekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jatýrka na víně - Sikotakia krasata

Tématické fráze: jatýrka na víně kureci jatyrka na víně kachní jatyrka na červeném vine kachní jatýrka na víně drůbeží játra na bílém víně jatyrka na cervenem vine kuřecí játra se štávičkou kachni jatra na bilem vine pikantní jatýrka na minutku drůbeží ledvinky na víně