Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 955 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,40 g |
Tuky | 155,84 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 46,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).
Krok 2: Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.
Zveřejněno 9. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Moje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 21 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí krakonošův oheň,
krakonošuv rizek,
krakonošův oheň z kuřecího masa,
krkonošuv ohen,
katuv oheň,
krakonošuv řízek recept,
krakonošuv ohen kuřecí,
krakonšův oheň,
oběd recepty,
krakonosuv ohrn,
kraqkonošuv ohen,
krakonošuv ohň,
recepty na oheň,
krakonosuv kureci rizek,
krakonosovi ohne,
krakonošův kuřecí oheň,
krakonošův ohen kuřecího masa,
hrakonosuv ohen,
krakonošův šlehačkou,
krakonosuv ohen s kuřecím masem
Suroviny:
prsa kuřecí,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej,
omáčka sojová,
chilli,
tabasco,
sůl,
pepř
Komentáře (17)
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.