Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarské rohlíky s omládkem

Hodnocení receptu je 4,5 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 209 kJ /
5 069 kcal
Bílkoviny119,90 g
Tuky169,99 g
Vláknina35,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,33 g
Sůl15,75 g
Sacharidy747,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout. Krok 2: Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 3: Během kynutí bychom měli těsto dvakrát pořádně promísit. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 30-34 kusů, které necháme ještě asi 10 minut kynout. Krok 5: Pak z každého rozválíme ovál a z něj umotáme rohlík. Na plechu je zahneme a necháme kynout. Krok 6: Vykynuté potřeme olejem, můžeme je i naříznout a upečeme je v dobře vyhřáté troubě (230°C/asi 15-17 minut). Díky omládku bude těsto lépe kynout, nakyne víc a rohlíky budou lepší i druhý den po upečení.

Zveřejněno 7. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské rohlíky s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rJv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské rohlíky s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rJv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivi, opět jsem ti přidala fotku. Tentokrát jsem jimi obdarovala pár známých a bylo mi řečeno, že to nejsou rohlíky, ale zákusek. Tak ještě jednou díky za parádní recept.:-K

Ještě jednou, protože byla veliká pochvala..:-K:-K A taky děkuji za úvodní fotku..:-K

mika59: to mě opravdu MOC těší, díky! :-K

Ivo do třetice. vnučka je miluje..díky za recept :-K:-K

Pro velký úspěch jsem pekla znovu..jsou výborné..foto přidáno..;-)

Ivo konečně jsem rohlíky vyzkoušela. Jsou úžasné a děkuji za recept:-K. Jako důkaz přikládám foto.:-):-)

Výborné, mekkoucke rohlíky :yes: Těsto jsem zadelala večer, přes noc odpočívalo v lednici, ráno jsem upekla. Pekla jsem z poloviční dávky, měla jsem 12 rohliku. Droždí došlo, dala jsem sušené, asi jednu lzicku. Moc nám chutnalo, sestra i máma chtěly recept.

Pěkné jako vždy:-p+:yes:

amalia: asi nepomůžu, Amálko - musela bych ty rohlíky aspoň ochutnat. Ale zatím jsem o nich jen četla....

krásne, cathleen:yes: karlovarské rožky som robila podľa trochu iného receptu, ale tvoj recept určite vyskúšam:-)) Cathleen, strašne veľa ľudí - vrátane mňa - pátra po recepte na Dubčekovské rožky, zdá sa, že ho zatiaľ nikto nenašiel. tak som si pomyslela na teba cathleen to určite "vykoumá";-) :yes::yes::yes:

Zdenka: Zdeni, omládek se nepřekládá. Je to druh drožďového kvásku, většinou s daným poměrem mouky a vody. Sladěnka je sladový výtažek, který obsahuje jednoduché cukry - tolik potřebné pro kvasinky, které se mají množit, a také zbytky enzymů, které kvasinkám v jejich činnosti pomáhají.
Tady je o sladěnce, můžete ji zkusit nahradit včelím medem http://www.pekarnomanie.cz/sladove-vytazky-sladenk...
Omládek se v pekárnách používal hodně dříve, dnes ho nahrazují tzv. zlepšující přípravky. Těsto s omládkem lépe kyne, pečivo s ním je větší, chutnější i trvanlivější.;-)

Tématické fráze:
rohlíky s omládkem, karlovarský rohlík recept, karlovarský rohlík, receptura na rohlíky, dubcekovske rohliky, pečivo s omládkem, recept na karlovarské rohlíky, recept na karlovarský rohlík, dubcekovske rohlíčky, recepty s omládkem, domácí rohlíky s omladkem, testo s omladkem, receptury karlovarských jídel, nej recept karlovarský rohlíky, podmáslový chléb s omládkem, jak se dělá omládek, dubčekovské rožky recept, rohlik s omladkem, karlovarsky rohlik recepty, karlovarské rohlíky recept

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí, sladěnka, cukr, sůl, margarín, rohlík

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu