Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční koláčky

Malé koláčky s různými náplněmi a drobenkou patří na oslavách a svatbách k nejžádanějším dobrotám. Podle tohoto receptu je můžeme kdykoliv napéct. Koláčky vydrží lahodné a vláčné i několik dní, pokud nezmizí během chvíle ze stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava)

25. 3. 2009 19:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 200 kJ / 3 633 kcal
Bílkoviny99,89 g
Tuky184,78 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy382,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokusil jsem se z několika zajímavých receptů vytvořit jeden ještě zajímavější.

Recepty na náplně: tvarohová - www.toprecepty.cz/recept/64056-tvarohova-napln-nadivka/; ořechová - www.toprecepty.cz/recept/45264-orechova-napln-nejlepsi-co-znam/; maková - www.toprecepty.cz/recept/4737-napln-do-kolacu-a-buchet-usporna-makova/; povidlová - www.toprecepty.cz/recept/66582-povidlova-napln/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

6. 10. 2009 11:52

Zuzanah:-)snad se Jenda:-) nebude zlobit,že vám odpovím já;-).Hera je klasický rostlinný tuk na pečení-takový ten žlutavé barvy-,dá se klidně nahradit máslem(jen je to trošku dražší,tedy alespoň u nás;-)) a do drobenky nepíše Jenda celé vejce,ale jen žloutek;-),takže s ním umícháš žmolenku klasickou,jen bych řekla,že pak lépe drží na koláčcích a je chuťově jemnější:-p.Snad se tolik nemýlím,kdyžtak mě Jenda opraví:-).

zuzanah

6. 10. 2009 11:09

Muzu se zeptat co je "Hery" tuk? U nas se tenhle tuk nesezene. Co muzu dat na misto toho? My delame drobenku z masla,mouky a cukru. Kdyz tam dam vejce, nebude to mazlavy? Diky za info.

Amira Amira

26. 9. 2009 17:30

Jani, prášek. A platí to nejen pro povidla, ale i pro tvaroh ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2009 17:26

Dášo, uvařený, nebo jen prášek:-?

Dáša

26. 9. 2009 16:58

pokud nechcete,aby povidla vytekla,přidejte do nich vanilkový puding.
:-D

finneta

5. 8. 2009 12:03

na půl kila mouky 2 kostky droždí?:-// není to nějak moc? ale každopádně mám "radost", že i vám ty s povidly vytekly. když se to stane mě, tak jsem naštvaná, protože si říkám, že jsem nemehlo. jinak tyhle koláčky (recept jsem samozřejmě přesně nevěděla) dělala moje babička na pouť. (okolí Litomyšle) takže díky moc za ně.:yes:

Kosheeeen

31. 5. 2009 15:27

jsou naprosto výborné a nejsou ani moc sladké prostě dokonalé, chválím:-D:-))

mamca

24. 4. 2009 18:52

:-pJsou nádherné co nejdřív je vyzkouším, už tedˇmám na ně chutˇ.Dík za dobré recepty.:-):yes:

Vlasta

20. 4. 2009 20:28

:-*opravdu vynikající!!!!:yes:

Hanka

17. 4. 2009 18:07

No kolacky vypadaji moc dobre urcite je zitra vyzkousim,uz je buplne citim jak musi chutnat s kafickem.Posilam bodik.:-p:-p:yes:

JitkaD

26. 3. 2009 17:39

tyhle koláčky sou vynikající.já je znám od kamarádky jako"půlroční koláčky",jako že by asi vydržely jedlé půl roku,jenže to ještě nokdy nikdo nepotvrdil,páč nemaj šanci vydržet ani jeden den..dělám je s různejma náplněma a to rumové máslo..to jim dává úúžasnou chuť a vůni..sem se úplně rozohnila a slintám:-p

smukoo smukoo

26. 3. 2009 15:21

:-p Ďakujem za vysvetlenie. Na Slovensku sa to nazýva "posýpka" nie mrvenica. Mrvenica sa dáva napr. do hríbovej polievky ako na zahustenie. V okolí B.Štiavnice sa mrvenica používa aj na miesto niťoviek do slepačej alebo hovädzej polievky. Pekno ďakujem a zostávam s pozdravom Rišo z Prievidze :-*

vybusna vybusna

26. 3. 2009 10:54

smukoo....u nas to volame mrvenicka

mirca75 mirca75

26. 3. 2009 00:50

Smukoo:-)to je směs hrubé mouky,krupicového cukru a tuhého tuku(másla,Hery)vymíchaná v misce ručně.Prostě taková drobivá směs:-DPoužívá se na sypání koláčů-ale to už asi víte že ano?;-):-))

smukoo smukoo

26. 3. 2009 00:10

:-S Dobrý večer, prosil by som o informáciu, čo je to drobenka?? Neviem si to správne preložiť do Sloviny. Za informáciu vopred vďaka - Rišo z Prievidze :-p

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky kolacky recept recept na koláčky nejlepší koláčky koláčky recepty recepty na kolace recept koláčky recepty kolačky recepty na koláčky koláče recept sváteční recepty koláčky škaredky nadýchané koláčky půlroční koláčky recept na kolače půlroční koláče koláčky z hery babiččiny kolačky posypka na koláčky nejlepší koláče

Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk hera, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, vejce, bílek, mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk, žloutek, máslo, rum

TopRecepty.cz

Sváteční koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8r6