Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v mléce, okořeníme oříškem a solí.
Krok 2: Květák dáme vařit do málo osolené vody a vyndáme ho poloměkký a přidáme ho ke žloutkům.
Krok 3: Z bílku ušleháme tuhý sníh a smícháme se strouhankou a květákem se žloutky.
Krok 4: Směsí naplníme vymazaný pekáček, nahoru položíme plátky másla a upečeme. Porce na talíři posypeme strouhaným sýrem a petrželkou. Jako přílohu podáváme brambůrky.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRvZ
Moje poznámka
Květákové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRvZ
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 15 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 3 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 3 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 3 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 5 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 6 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 7 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 8 hodinami
Tématické fráze:
květákové souflé,
květákovésuflé,
kvetakove suffle,
souflé s květákem,
suflé,
květákové suflé zapečený,
květákové soufle,
suflés květákem,
květákové recepty,
zapecene kvetakove suflé,
sufle s kvetakem,
květkové suflé,
květákové suflé se sýrem,
květýkové sufle,
suflé z cukety
Suroviny:
květák,
vejce,
mléko,
strouhanka,
máslo,
sýr strouhaný,
petrželka,
ořech muškátový,
sůl
Komentáře (3)