Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v mléce, okořeníme oříškem a solí.
Krok 2: Květák dáme vařit do málo osolené vody a vyndáme ho poloměkký a přidáme ho ke žloutkům.
Krok 3: Z bílku ušleháme tuhý sníh a smícháme se strouhankou a květákem se žloutky.
Krok 4: Směsí naplníme vymazaný pekáček, nahoru položíme plátky másla a upečeme. Porce na talíři posypeme strouhaným sýrem a petrželkou. Jako přílohu podáváme brambůrky.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRvZ
Moje poznámka
Květákové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRvZ
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 4 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
květákové souflé,
květákovésuflé,
kvetakove suffle,
souflé s květákem,
suflé,
květákové suflé zapečený,
květákové soufle,
suflés květákem,
květákové recepty,
zapecene kvetakove suflé,
sufle s kvetakem,
květkové suflé,
květákové suflé se sýrem,
květýkové sufle,
suflé z cukety
Suroviny:
květák,
vejce,
mléko,
strouhanka,
máslo,
sýr strouhaný,
petrželka,
ořech muškátový,
sůl
Komentáře (3)