Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 851 kJ / 4 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,08 g |
| Tuky | 199,06 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 725 mg |
| Sůl | 2,22 g |
| Sacharidy | 583,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 3: Žloutky ušleháme s olejem a vodou do světlé pěny. Přidáme k nim prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukr. Vše smícháme, už nešleháme a na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto dáme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 °C asi 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Zveřejněno 31. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto nejen na velikonočního beránka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kxj
Moje poznámka
Těsto nejen na velikonočního beránka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kxj
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinková buchta
magdalenka před 7 minutami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 23 minutami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 1 hodinou
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 1 hodinou
Pečené koleno
magdalenka před 2 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 2 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Růžová bábovka
jemelka před 3 hodinami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
těstovelikonoční beránek recept,
celozrnné třené těsto na beránka
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
olej,
voda,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.