Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2009 19:52
Praganda-je asi Sanytr? Nebo, sakra, jak se to píše? No, skrátka-rychlosůl?
5. 4. 2009 19:51
Jendo, většinou,když si nejvíc myslíme, že něco bychom uveřejnit neměli, tak je to pravý opak. Takové ty nejlepší dlabance, jsou právě takové, jaké jsi uveřejnil. Já si to rozhodně ukládám a tobě letí bodík!
5. 4. 2009 19:50
Spagetko, jedná se o řeznickou sůl, pokud by neexistovala, byly by salámy, uzené a další produkty šedé. Samozřejmě můžeš použít běžnou kuchyňskou sůl.
5. 4. 2009 19:37
Jendo, myslím, že kromě velikonoční hlavičky udělám i tohle - jen dotaz k té soli - co to je za látku a proč se tam dává - jen kvůli té barvě?
5. 4. 2009 19:31
Ačkoli se bůčku v mém věku vyhýbám jak můžu,ikdyž ho jinak mám také ráda , jíme jen jídla z libového masa, tak tento recept přidávám do oblíbených a vyzkouším ho aspoň z poloviční dávky. Dávám bodík.
5. 4. 2009 19:17
Děkuji za hodnocení. Rozmýšlel jsem se, zda recept vůbec zveřejnit. Dlouho jsem ho považoval za rodinný, ale zjistil jsem, že už se podle receptu peče i v okolí a posílám ho tedy dál.
5. 4. 2009 19:09
Na bod jsem zapomněla! Tak to napravuji, klobásníky si ho zaslouží.
5. 4. 2009 19:03
Jendo, smekám, určitě vyzkouším. Posílám plusíka!
5. 4. 2009 18:58
Jendo . To je moc prima. Jistě zkusím. +bodík.
5. 4. 2009 18:49
Jendo, jsou k nakousnutí... Tak nádherné tvary! Na takovou práci si vůbec netroufám, máš můj obdiv .
5. 4. 2009 18:38
No teda ....
5. 4. 2009 18:32
No to je skvělé,ukládám si a tobě dávám bodík za fotopostup
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
7 nejlepších receptů na výborné slané koláče. Pohostíme s nimi návštěvu nebo je můžeme mít jako chutnou svačinu
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů