Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásníky

Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min +doba odležení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, +doba odležení )

5. 4. 2009 18:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

zhruba 60-70 kusů

Nutriční hodnoty

Energie34 709 kJ / 8 296 kcal
Bílkoviny260,97 g
Tuky537,89 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 17,25 g
Sůl42,56 g
Sacharidy589,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 4. 2009 19:52

Praganda-je asi Sanytr? Nebo, sakra, jak se to píše? No, skrátka-rychlosůl?:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 4. 2009 19:51

Jendo, většinou,když si nejvíc myslíme, že něco bychom uveřejnit neměli, tak je to pravý opak. Takové ty nejlepší dlabance, jsou právě takové, jaké jsi uveřejnil. Já si to rozhodně ukládám a tobě letí bodík!:yes::yes::yes::yes:

Jenda1 Jenda1

5. 4. 2009 19:50

Spagetko, jedná se o řeznickou sůl, pokud by neexistovala, byly by salámy, uzené a další produkty šedé. Samozřejmě můžeš použít běžnou kuchyňskou sůl.;-)

spagetka spagetka

5. 4. 2009 19:37

Jendo, myslím, že kromě velikonoční hlavičky udělám i tohle - jen dotaz k té soli - co to je za látku a proč se tam dává - jen kvůli té barvě?

pipre pipre

5. 4. 2009 19:31

Ačkoli se bůčku v mém věku vyhýbám jak můžu,ikdyž ho jinak mám také ráda :-), jíme jen jídla z libového masa, tak tento recept přidávám do oblíbených a vyzkouším ho aspoň z poloviční dávky. Dávám bodík.:yes:

Jenda1 Jenda1

5. 4. 2009 19:17

Děkuji za hodnocení. Rozmýšlel jsem se, zda recept vůbec zveřejnit. Dlouho jsem ho považoval za rodinný, ale zjistil jsem, že už se podle receptu peče i v okolí a posílám ho tedy dál.:-S

Eliza Eliza

5. 4. 2009 19:09

Na bod jsem zapomněla! Tak to napravuji, klobásníky si ho zaslouží. :-)

kuchtik

5. 4. 2009 19:03

Jendo, smekám, určitě vyzkouším.;-) Posílám plusíka!:-!:-)):yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 4. 2009 18:58

Jendo . To je moc prima. Jistě zkusím. +bodík.

Eliza Eliza

5. 4. 2009 18:49

Jendo, jsou k nakousnutí...:-) Tak nádherné tvary! Na takovou práci si vůbec netroufám, máš můj obdiv :yes:.

spagetka spagetka

5. 4. 2009 18:38

No teda ....:-O:-p:-p:yes:

Jikotka Jikotka

5. 4. 2009 18:32

No to je skvělé,ukládám si a tobě dávám bodík za fotopostup:-O:-p:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Klobásníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j28v