Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 229 kJ / 55 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,33 g |
| Tuky | 1,33 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 5,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na plátky silné asi 3 mm. Posolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 200°C. Lilky osušíme papírovou utěrkou. Jogurt smícháme s česnekem, lehce osolíme a lilky v něm obalíme.
Krok 3: Plátky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme rovnoměrně plátky mandlí a dáme péct. Pečeme asi půl hodiny, dokud lilek nezezlátne.
Zveřejněno 17. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek pečený v jogurtu a mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBJ9
Moje poznámka
Lilek pečený v jogurtu a mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBJ9
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 5 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 35 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 51 minutami
Pizza šneky
Kajkajak před 1 hodinou
Mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 2 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 3 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
tncz
Suroviny:
lilek,
jogurt bílý,
česnek sušený,
sůl,
mandle plátkové
Komentáře (2)