Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 229 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,33 g |
Tuky | 1,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 5,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na plátky silné asi 3 mm. Posolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 200°C. Lilky osušíme papírovou utěrkou. Jogurt smícháme s česnekem, lehce osolíme a lilky v něm obalíme.
Krok 3: Plátky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme rovnoměrně plátky mandlí a dáme péct. Pečeme asi půl hodiny, dokud lilek nezezlátne.
Zveřejněno 17. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek pečený v jogurtu a mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBJ9
Moje poznámka
Lilek pečený v jogurtu a mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBJ9
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 11 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 13 hodinami
Tématické fráze:
tncz
Suroviny:
lilek,
jogurt bílý,
česnek sušený,
sůl,
mandle plátkové
Komentáře (2)