Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina podmáslanka

Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.

Hodnocení receptu je 5,0 (98×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 4. 2009 20:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 022 kJ / 722 kcal
Bílkoviny52,40 g
Tuky28,16 g
Vláknina4,68 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 965 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podmáslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala.

Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2 dl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám (samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme, a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veruška

12. 9. 2009 12:13

:yes: dneska jsem tuhle úžasnou polívku vařila k obědu a opravdu se povedla, chutnala všem, jen jsem ji vylepšila nastrouhaným sýrem :yes: okamžitě se zařadí mezi mé nejoblíbenější. Děkuji za tip :-)

spagetka spagetka

19. 6. 2009 17:08

finnetko - ale o tom byl můj komentář - každý tu svou "bombu" máme prostě někde jinde a v jiných chuťových sférách .....a nejen o jídle to platí ...;-):-D:yes:

finneta

19. 6. 2009 15:47

špagetko. samozřejmě, že máme každý jinou chuť a rozhodně jsem nepsala, že se to nedá sníst. jen že jsem si myslela, podle toho, jak to ostatní chválili, že to bude absolutní bomba. a kdo ví, možná ji zkusím právě o tom úplňku a třeba mi bude chutnat víc.:-D

spagetka spagetka

19. 6. 2009 15:13

finneta - podívej, chutě máme každý jiný a ani každý den nemáš stejnou chuť na jedno a to samé. Prostě vyzkoušíš a uvidíš. Já jsem třeba na takovýchto jídlech vyrostla achutnaly mi vždycky. Moje dcera zas je může, jak říká za úplňku a dva dny poté ;-):-p:-D:-D no a pak si vyber. Vážně, mně to chutná strašně moc, dceři jednou za čas.;-):-p:yes:

finneta

19. 6. 2009 15:09

oprava - jsem jelito. ne kefír, ale podmáslí,.. dál už je to snad dobře.:-8

finneta

19. 6. 2009 15:08

nedávala jsem kefír, ale nakonec zakysanou smetanu, přidala jsem houby a musela dochutit, ale na druhou stranu - není špatná,ale čekala jsem něco jiného. dle komentářů nebeskou manu. ale špatná není

suzanna

3. 6. 2009 16:35

Dneska jsem polevku uvarila a je moc dobra. Dala jsem do ni sice trochu vic mouky, takze je hodne husta, ale to nicemu nevadi. Jsem jeste zvedava, co na to pritel, az ji ochutna;-) Za sebe davam bod:yes:

vasek kastovsky

5. 5. 2009 17:23

polévka je výborná, když jsem ji vařil, tak mi ta vůně připomněla babičku a prázdniny.
kdysi jsem ji zkoušel uvařit, ale podmáslí se mi vždycky nějak vysráželo.Tak jsem to vzdal. Ale podle tvého receptu se mi povedla a chutnala celé rodině!

ja-ma

4. 5. 2009 09:23

Určitě vyzkouším, miluji takové polévky a hlavně kopr, dávám bodík:yes::-))

Darinocka

27. 4. 2009 19:59

Vo štvrtok budem mať domáci cmar/podmáslí/,tak si pochutnáme!Ďakujem za osvieženie pamäti.:-p

Bagina

22. 4. 2009 18:14

Tuhl:yes:e polévku určitě udělá mám ráda nakyslou chuť. Miluji kyselo, které dělám z chlebového kvásku. Už se moc těším.:-D:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2009 12:20

Paprika, tak vyzkoušej tu z kefíru, kterou jsem dala dnes. Tyhle polévky jsou moje gusto a snad nevadí, že je jich tady více podobných, ta druhá je bez kopru. A Jendo, tobě letí plusík!:yes:

Jenda1 Jenda1

7. 4. 2009 09:33

Jani, nejsem z NJ, ale okresu Nový Jičín a v Rožnově budu na Velikonoce. Plíčka je velmi obtížné sehnat, ale já vařím z vepřových srdíček a jazyků. Nemám fotečky a bez nich nechci recept zveřejňovat. V příštím týdnu bych mohl plíčka uvařit a nafotit.;-):-))

pipre pipre

7. 4. 2009 09:12

Otázka a prosba pro Jendu. Vzhledem k tomu, že čtu níže, že jste z NJ a já z blízkého Rožnova, nemáte někde ve své zásobárně také recept na plíčka na smetaně? Ty skvěle dělala maminka a naučila je i otce, který je doslova zbožňoval a když jsem měla přijet na návštěvu, tak mne s nimi hostil. Bohužel jsem si recept nezapsala a rodiče už nežijí :-( Stejně tak jsem už léta nejedla skopový guláš a nemohu se ho dohledat.

pipre pipre

7. 4. 2009 09:00

Tak tou polévkou jste mi udělal velkou radost. Zapomněla jsem na ni a přitom jsem ji měla moc ráda. Byla to také jedna z těch chutných a jednoduchých polévek, které jsem od maminky milovala. Vzpomněla jsem si ještě na jednu jednoduchou, kdy do slaného vařeného mléka maminka zavařila moučné noky. Říkali jsme tomu zástěrky:-) Bodík! :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z podmáslí koprová polévka od babičky jak zamrazit kopr podmáslová polévka babicciny recepty kyselka polévka jelení jazyk houba recept polívka z podmáslí polévka kyselka kyselka recept recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý jak zmrazit kopr libeček použití jelení jazyk houba polévka z kefíru koprová polévka z podmáslí jelení jazyk houba recepty recepty koprová polévka od babičky podmáslová polévka s koprem polívka kyselka

Suroviny: podmáslí, brambory typ a, česnek, kopr, kmín celý, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, mouka hladká, vejce, máslo

TopRecepty.cz

Babiččina podmáslanka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k57N