Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské zelníky

Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

30. 9. 2015 16:20

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 775 kJ / 424 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky7,71 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy75,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 11. 2015 16:55

Tom Beyk:;-)

Tom Beyk Tom Beyk

17. 11. 2015 14:43

Jana Remkova:...teda tys mě vyděsila s tím 2020, při mým Altzhajzlovi jsem myslel, že jsem pět let zaspal:-//:-D
...jinak si myslím, že kdyby babičky měly dřív Podravku (Vegetu) a levný olej, tak by to taky používaly.
... 22th v neděli bych měl mít dokvašené zelí, tak se na to hned vrhnu:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 11. 2015 10:51

tejaja: Jéééjda!! Omlouvám se!!! Samozřejmě z roku 1920!! Ono už to teď neopravím! :-D

tejaja tejaja

17. 11. 2015 09:17

Jana Remkova: Janka, Petra asi myslela tvoj preklep, v ktorom roku bola vydaná kniha. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 11. 2015 00:24

Petra: ne moje tchýně, ale ta kuchařka, ne?;-)

Petra

17. 11. 2015 00:06

Jani, tvoje tchýně předběhla dobu :yes::-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 11. 2015 23:39

Lesní muž : No, nevím. ;-) Recept je z velmi staré, vydané roku 2020 Staročeské kuchařky, kterou mám od již zemřelé tchýně;-). Jediné, co jsem přidala navíc je ta podravka.

ateali

16. 11. 2015 21:02

Lesní muž :Plně s Vámi souhlasím. Myslím,;-) že naše babičky by šly do kolen, kdyby toto četly. Ale jako inspirace dobré!

Lesní muž

16. 11. 2015 20:37

Když čtu tento staročeský recept je mi na zvracení. Staročeská kuchyně:olej? solamyl? podravka?:-((:no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 10. 2015 09:01

vanilka70: Já děkuji za vyzkoušení:-)

Karla

7. 10. 2015 07:27

:-):yes:

vanilka70 vanilka70

7. 10. 2015 01:06

:-O jooo to je zase dieta zkusila jsem a výborné jen jsem si trošičku upravila kořeníčko dle svého bodík letí k Jani ,děkuji za receptík :yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2015 12:35

amalia: V jednoduchosti je krása Amálko :-). Děkuji;-)

amalia amalia

5. 10. 2015 10:48

aké dobré jedlo z jednoduchých surovín:-p:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2015 12:48

Dasa000: Děkuji :-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí

Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej

TopRecepty.cz

Staročeské zelníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzZp