Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou. Nemusíte se bát, přípravu zvládne i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,9 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 60 minut odležení masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 60 minut odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 290 kJ /
547 kcal
Bílkoviny3,75 g
Tuky42,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,80 g
Sacharidy18,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější steaky a posypeme pepřovým kořením. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a necháme aspoň hodinku odpočívat. Krok 2: Pak maso restujeme na pánvi z každé strany tak 3 minutky a dáme i s pánví dopéct do trouby na 8 minut. Krok 3: V kastrůlku rozpustíme máslo a zahustíme malinko moukou. Uděláme jíšku, kterou zalijeme trochu vývarem a vínem. Krok 4: Přidáme nakládaný pepř a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a trochu máslem. Krok 5: Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 5 minut. Krok 6: Mezitím uděláme fazolky. Povaříme je krátce v osolené vodě a propláchneme pod studenou vodou. Krok 7: V kastrůlku rozehřejeme kousek másla a kapku oleje. Osmažíme na něm slaninu a pak přidáme fazolky. Krok 8: Podáváme s různě upravenými brambory nebo bagetkou.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 23. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Já poprvé chtěla vyzkoušet gratinované brambory. Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNYY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné :yes::-), děkuji

pohoda.b@post.cz: Hovězí steaky nechávám dojít v troubě při 95 °C a zde to bude stejné.

Výborné, díky :-)

Prosííím při jaké teplotě panenu péci v troubě??????????????????????????? Děkuji:-)

Moc dobrý dnešní oběd. Všichni se olizovali až za ušima. Jako příloha byly americké brambory pečené v tatarce ...
... už dlouho jsme si tak nepochutnali.

Nezbylo nic

Prosím na kolik stupňů je ta trouba. Děkuji

Ahá, to znám jako pepř čtyř barev. Děkuji

xzdenka70: děkuju :-)

Skalanda: v obchodě, zřejmě ne v každém, prodávají od kotany pepřové koření. ..ale jak píše Eja...je to směs barevných pepřu. A dlouho jsem tu nebyla, jelikož jsem zapomela heslo na přihlášení a nebyl čas. ????

Skalanda: autorka už tu bohužel dlouho nebyla....podle mne směs čtyř pepřu. K dostání i v lahvičce s mlýnkem

Prosím co je pepřové koření?

:yes:Jeden z nejlepších receptů!!Vypadá to jako ze špičkové restaurace.Doma jsou nadšení.

Děkuji za milé komentáře :-)

úžasnééé, jak recept tak i foto:yes::-D

jarní jídlo v zimě,to je dobrý nápad

:-p:yes: krásná a lákavá fotka, recept super:yes:

To je bezva, díky, už mám představu jak moc je panenka propečená... Vidím že perfektně :):yes:

Petra: Přidala jsem fotku, kde je i řez.

Krásně to vypadá, škoda že není nafocený i řez :)

Krása:yes:

Jednoduchá a lákavá úprava:yes:

Děkuji :)

Pěkný recept:-p+:yes: Jistě chutnalo, lákavé již z fotky:-D

Moc hezké, o chuti nepochybuju :-p:yes:

Tématické fráze:
panenka s pepřovou omáčkou, veprova panenka, veprova panenka recept, vepřova panenka recepty, veprova panenka na pepři, vepřová panenka na zeleném pepří, vepřova panenka na pepři recept, panenka s pepřovou omáčkou - recept, veprova panenka s omackou, vepřová panenka na pepři recepty, recepty z vepřové panenky, vepřové maso s pepřovou omáčkou, panenka na zeleném pepři, vepřové na pepři, vepřové maso na zeleném pepři, vepřové na pepři s omáčkou, vepřový steak s pepřovou omáčkou, recept na vepřovou panenku, vepřové maso na pepři, veprove s peprovou omackou

Suroviny:
panenka vepřová, koření pepřové, fazolky zelené, slanina, sůl, pepř, smetana, víno bílé, pepř zelený sterilovaný, vývar masový, rozmarýn, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu