Patero slaných závinů
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně, plný chutí, které nikoho neurazí. Přijde vhod jako lehký oběd nebo pohoštění na párty.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 546 kJ / 5 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,50 g |
Tuky | 454,45 g |
Vláknina | 34,48 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 9,62 g |
Sůl | 23,58 g |
Sacharidy | 252,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2009 11:59
dávám bodíka...já třeba dělám rychlovku podusím kysané zelí, dám na kostičky nakrájenou uzeninu, nebo uzené, podusím ,naplním a posypu kminem..a nebo pak dám normální sekanou syrovou, naplním a upeču a někdy na ni ještě přidám kysané zelí..je to vynikající
28. 4. 2009 19:01
Suzannko, tohle byla další pracovní oslava (jsme pařiči ), ta předchozí byla jen o týden odložená, pekla jsem na ni závinů devět - bylo to i pro jiná oddělení (a tentokrát komorně jen pro naše). Tenkrát jsem je nestihla vyfotit, respektive - nenapadlo mě nafotit postup. Takže až nyní...
Vůbec se toho nebojte, zejména Janka - je to ve výsledku efektní, slavnostní a moc dobré (úspěšné) pohoštění, ale příprava je opravdu jednoduchá. Pokud umíte štrůdl z kupovaného listového těsta - a to vím, že umíte, nemůžete nezvládnout tohle!! Tady jde spíš o fantazii ohledně kombinování chutí, ale varianty výše uvedené jsou osvědčené, ochutnané a schválené...
Konkrétně: zapnete troubu, vyválíte první část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte druhou část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte třetí část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech. Potřete vejcem, posypete sezamem a zatímco se peče, vyrobíte další tři záviny. Při dobré organizaci máte za hodinu hotovo. Opravdu, nic na tom není. Doporučuji zkusit, jen se připravte na zmatek v kuchyni...
Hrozně moc děkuji za milé komentáře a za bodíky také, samozřejmě .
Vůbec se toho nebojte, zejména Janka - je to ve výsledku efektní, slavnostní a moc dobré (úspěšné) pohoštění, ale příprava je opravdu jednoduchá. Pokud umíte štrůdl z kupovaného listového těsta - a to vím, že umíte, nemůžete nezvládnout tohle!! Tady jde spíš o fantazii ohledně kombinování chutí, ale varianty výše uvedené jsou osvědčené, ochutnané a schválené...
Konkrétně: zapnete troubu, vyválíte první část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte druhou část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte třetí část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech. Potřete vejcem, posypete sezamem a zatímco se peče, vyrobíte další tři záviny. Při dobré organizaci máte za hodinu hotovo. Opravdu, nic na tom není. Doporučuji zkusit, jen se připravte na zmatek v kuchyni...
Hrozně moc děkuji za milé komentáře a za bodíky také, samozřejmě .
28. 4. 2009 16:36
Ahoj Eli, tak oslava konecne probehne? Musim se priznat, ze jsem doufala, ze sem ty zaviny i s fotkama das Uz kdyz jsi o nich minule mluvila (kdyz se oslava zrusila), tak se mi sbihaly sliny, a to jsem jeste nevedela, jak uzasne vypadaji. Myslim, ze kolegove budou nadseni. Ses moc sikovna, davam bodika (nejradeji bych dala pet, kdyz je patero zavinu, ale bohuzel to nejde. Tak aspon toho jednoho)
28. 4. 2009 11:26
To ses zas jednou vyřádila, co, Eli? Super
28. 4. 2009 09:19
I když mám 2 ks líst.těsta v mrazáku, tak o "tomdle" si nechám "zdát - snít" v noci a budu mlaskat v posteli, na to já nemám Jinak a boďula už letí vesmírem
28. 4. 2009 09:08
28. 4. 2009 09:06
Eli, k tomu není co říct-prakticky už tu bylo všechno řečenoMám dojem, že jsem o nich už od tebe slyšela a zřejmě taky šlo o nějakou slávu. Je vidět, jak to všem chutná, to je dobře a pro tebe úžasná vizitkajasný bod
28. 4. 2009 07:34
Si neskutočne šikovná osoba s neskutočnými originálnymi nápadmi! Vyzerá to tak krásne, že je hriech to načať!
28. 4. 2009 07:24
Nádhera Ty se prostě nenudíš a v pracovním kolektivu musíš být značně oblíbená
28. 4. 2009 07:22
Elizo, nedávala jsi sem už jednou ty fotky závinů? Mám pocit, že už jsem je tu někde viděla, ale teď to nemůžu najít
27. 4. 2009 22:38
Blaničko, neměj iluze o tom, že se Dominik zajímá o moje vaření a focení mého vaření... On fotí zdaleka jiné věci... Na moje první fotky reagoval ve smyslu "že mi to docela jde, ale mám si vypnout blesk" - jako kdybych věděla, kterým čudlíkem...
Za bodíčky děkuji a doufám, že na oslavě bude chutnat...
Za bodíčky děkuji a doufám, že na oslavě bude chutnat...
27. 4. 2009 22:29
Tak to je paráda! Fakt nevím, který závin bych si dala první Bodík!
27. 4. 2009 22:28
Fotky jsou opravdu moc pěkné, co na ně říká syn? O závinech už ani nemluvím a dávám bodík
27. 4. 2009 22:11
Elí, tak to je nádheravůbec nevím, který závin bych si vybrala jako první, všechny vypadají úžasně asi vyzkouším postupně jeden po druhém fotky jsou moc pěkné a ty záviny na nich k nakousnutí každý závin by si zasloužil svůj bodík +
27. 4. 2009 22:03
Přeji krásnou dobrou noc a veselou oslavu narozenin.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 26 sekundami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 21 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: slaný závin slané záviny slaný závin listového těsta slaný listový závin recept na slaný závin slané listové záviny slany zavin recept slaný závin se špenátem slané recepty slané záviny z listového těsta slaný závin z listového těsta slaný závin z listového těsta slané pohoštění listové těsto mascarpone recepty slane těsto na slaný závin slaný štrůdl z listového těsta závin na slano slaný štrůdl náplně listový závin slaný recepty na slané záviny
Suroviny: těsto listové, strouhanka, vejce, semínka sezamová, slanina anglická, kompot hruškový, sýr niva, losos uzený, špenát baby, česnek, mascarpone, sardinky v hořčičné omáčce, vejce, sůl, cibule červená, sýr hermelín, sýr plátkový, brusinky, pesto, chorizo, rajče sušené v oleji, olivy zelené, sýr niva, rajče
Patero slaných závinů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnmJ
32 názorů