Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná s bramborovou kaší. Recept je časově náročný, ale chuť výborná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 760 kJ / 2 333 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 325,71 g | 
| Tuky | 46,55 g | 
| Vláknina | 37,24 g | 
| Cholesterol | 734 mg | 
| Sodík | 1,07 g | 
| Sůl | 2,24 g | 
| Sacharidy | 75,86 g | 
Postup přípravy
bobkový list, nové koření, tymián a povidla. Krok 6: Zalijeme vínem, dolijeme vývarem tak, aby bylo maso a zelenina zcela ponořené a ještě trochu přisolíme a opepříme. Krok 7: Přiklopíme víkem a necháme pozvolna táhnout na sporáku na nejnižší stupeň 6 hodin. Krok 8: Po 6-ti hodinách maso vyndáme na talíř. Bobkový list a nové koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Krok 9: Zapneme plotýnku a necháme omáčku zredukovat, aby pěkně zhoustla. Když má požadovanou hustotu, vypneme ji. Krok 10: Dochutíme prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem. Úplně nakonec v ní necháme rozpustit máslo. Krok 11: Na ozdobu si připravíme tenké a dlouhé nudličky z mrkve a petržele. Ty zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje, se solí a pepřem. Krok 12: Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgX5
Moje poznámka
					 
				
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgX5
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 1 hodinou
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 7 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 9 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí líčka na červeném víně, 
						
						
							hovězí líčka pohlreicha, 
						
						
							hovězí líčka, 
						
						
							hovězí líčka na červeném víně pohlreich, 
						
						
							hovězí líčka na víně, 
						
						
							hovězí líčka na červeném víně podle pohlreicha, 
						
						
							hovezi na cervenem vine, 
						
						
							hovezi líčka na víně podle pohlreicha, 
						
						
							hovězí líčka podle pohlreicha, 
						
						
							hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou, 
						
						
							hovězí na červeném víně a zelenině, 
						
						
							hovězí líčka recept, 
						
						
							hovězí líčka podle pohlreicha recept, 
						
						
							hovězí líčka na víně pohlreich, 
						
						
							lička na víně pohlreich, 
						
						
							hovězí líčka recepty, 
						
						
							líčka na víně, 
						
						
							recept hovězí lička pohlreicha, 
						
						
							recept hovězí lička pohlreich, 
						
						
							lička na červeném vine
						
					
						Suroviny:
						
							líčka hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							víno, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							ghee, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							tymián, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)