Domácí anglická slanina
Kváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte možnost ji vyrobit doma, z bůčku, s česnekem a v karamelu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 644 kJ / 2 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,58 g |
| Tuky | 222,97 g |
| Vláknina | 3,92 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 9,55 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí anglická slanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmDm
Moje poznámka
Domácí anglická slanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmDm
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 2 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 5 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 6 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 7 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 7 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 8 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 8 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 9 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 10 hodinami
Tématické fráze:
anglická slanina recept,
anglická slanina,
anglická slanina výroba,
výroba anglické slaniny,
anglická slanina recepty,
recept na anglickou slaninu,
jak se dela anglicka slanina,
domaci slanina,
domácí slanina recept,
anglická slanina v receptech,
výroba slaniny,
recepty anglická slanina,
jak vyrobit slaninu,
recept anglická slanina,
jak vyrobit anglickou slaninu,
jak udělat anglickou slaninu,
jak se dela slanina,
recepty z anglické slaniny,
slanina vyroba,
výroba kuléru
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
praganda,
cukr krystal,
omáčka sojová,
sůl
Komentáře (12)
Po vaření domácí šunky a klobásách a hlavně žebírkách Žaža vím co ta praganda umí. Nesmí se to s ní přehánět a tady po umití a vyvaření jsem přesvědčen, že není dávka přehnaná. I když já bych to smíchal se solí 50/50%.
Obvykle se barví kulérem...
Kulér se sice dělá z cukru, ale není to karamel, ba ani tmavý karamel...
Dalo by se ale říci, že je to takřka spálený karamel posléze rozvařený ve vodě...
No, ale s tou sójovkou to maso bude maso
Jen té Pragandy je použito dvojnásobné množství, než doporučují u výrobku http://www.pikante.cz/sul/90-wwwpragandacz.html, kde píší "Masné výrobky 15-20g/kg díla".