Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 370 kJ / 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,02 g |
| Tuky | 45,45 g |
| Vláknina | 4,58 g |
| Cholesterol | 605 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 51,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů.
Krok 3: Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, přilijeme vodu a mléko, následně černou houbu pokrájenou na nudličky a posekané bylinky, prolisovaný stroužek česneku a provaříme.
Krok 4: Na závěr vmícháme dvě rozšlehaná vejce s kmínem, odstavíme z plotýnky a dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkovo-houbová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j265
Moje poznámka
Bylinkovo-houbová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j265
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 8 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 20 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 38 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 56 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
jidasovo ucho recepty,
polévka z jidášova ucha,
recepty - jidasovo ucho,
ucho jidasovo polevka,
jidášovo ucho recept,
houbová polévka,
jidášovo ucho polévka,
ucho jidášovo recepty,
ucho jidášovo recept,
polévka ucha,
houbova polevka recept,
jidášovo ucho,
jidašovo ucho příprava,
recept jidasovo ucho,
ucha polévka,
recepty jidášovo ucho,
polevka jidasovo ucho,
recept na jidášovo ucho,
houbova polivka,
jidášovo ucho polévka recepty
Suroviny:
žampióny,
houby,
petrželka,
pažitka,
libeček,
vejce,
máslo,
mouka hladká,
vývar,
mléko,
česnek,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
koření polévkové
Komentáře (4)
Děkuji za zájem a doufám, že se recept u vás osvědčí, protože jidášovo ucho je jedna z mých chuťových zamilovaností...
Doufám, že složka Oblíbených receptů je nafukovací, protože jestli se mi tam všechny recepty ( hlavně tvoje! ) časem nebudou chtít vejít, budu se sem muset přihlásit ještě pod jiným nickem...
Boďula!