Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 046 kJ / 2 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,63 g |
Tuky | 25,65 g |
Vláknina | 45,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 487,83 g |
Postup přípravy
Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.
Zveřejněno 17. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Moje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 20 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 7 hodinami
Kure pecene
raelggg před 8 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 10 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 13 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 15 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 15 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
seminkovy kvaskovy chleba,
recept na kváskový chléb,
kvaskovy chleba pekarnomanie,
špaldový kváskový chléb
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
olej,
sůl,
kmín celý,
otruby
Komentáře (4)