Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 046 kJ / 2 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,63 g |
Tuky | 25,65 g |
Vláknina | 45,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 487,83 g |
Postup přípravy
Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.
Zveřejněno 17. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Moje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Tématické fráze:
seminkovy kvaskovy chleba,
recept na kváskový chléb,
kvaskovy chleba pekarnomanie,
špaldový kváskový chléb
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
olej,
sůl,
kmín celý,
otruby
Komentáře (4)