Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku.
Krok 2: Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí.
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Zveřejněno 24. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Moje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 38 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
peceni kaiserek,
domácí pečení kaiserek,
pečení raženek,
zdobeni kaiserek,
raznice raženka,
kynute testo raženky,
domácí raženky bez kynutí,
jak děláme razenky,
recept raženka,
ražení,
raznic na ražení koláčů,
raznice pro pekaře,
ražení pečiva,
razenky recepty
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (6)