Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku.
Krok 2: Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí.
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Zveřejněno 24. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Moje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 6 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 13 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 1 hodinou
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 3 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 3 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 5 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 6 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 8 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 8 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tématické fráze:
peceni kaiserek,
domácí pečení kaiserek,
pečení raženek,
zdobeni kaiserek,
raznice raženka,
kynute testo raženky,
domácí raženky bez kynutí,
jak děláme razenky,
recept raženka,
ražení,
raznic na ražení koláčů,
raznice pro pekaře,
ražení pečiva,
razenky recepty
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (6)