Okurkovo-šruchový salát
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.
Krok 2: Očistené uhorky pokrájame .
Krok 3: Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou. Kto má rád, pridá kôpor.
Zveřejněno 25. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Moje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 6 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 8 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 8 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 2 minutami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 26 minutami
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 1 hodinou
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 1 hodinou
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 1 hodinou
Halušky s brynzou
magdalenka před 2 hodinami
Vaječná tlačenka s masoxem
magdalenka před 2 hodinami
Škvarky z DP
magdalenka před 3 hodinami
Česnekové buchty
magdalenka před 3 hodinami
Trojúhelníky s česnekem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
indigrience,
okurkovozelny salat,
salát majdalénka
Suroviny:
okurka čerstvá,
šrucha zelná,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
citron,
kopr
Komentáře (12)