Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkoučký celozrnný chléb

Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte osvědčený recept.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 45 min

145 min (100 min příprava + 45 min tepelná úprava)

19. 5. 2009 11:17

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie8 279 kJ / 1 979 kcal
Bílkoviny55,26 g
Tuky30,16 g
Vláknina24,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy359,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebové koření jsem koupila v drogerii DM. Dříve jsem chléb dělala bez koření, ale takle je mnohem lepší. Chléb vydrží dlouho měkký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Boubelinda

29. 9. 2009 15:09

Dadulko, sypkého droždí tedy 1 lžičku. ;-) jé koukám už to tu mirca napsala.:-))

mirca75 mirca75

29. 9. 2009 15:09

Dadulko:-)co já vím tak jako přepočet se uvádí že 1/4čersvého droždí = 1 rovná lžička sušeného droždí;-).

Dadulka

29. 9. 2009 15:04

Kolik je 1/4 čerstvých kvasnic sypkého droždí??? čerstvé nemám. díky

Gabina

18. 6. 2009 14:21

Rohlíčky jsou přímo výstavní :yes:

tejaja tejaja

22. 5. 2009 19:58

Janka, po posledmom hnetení môžeš pekáreň otvoriť a háky vybrať. Ja to robím presne tak. Potom začína posledné kysnutie a už neotváraš. Ja som to tam zle napísala, malo byť pri poslednom kysnutí. ;-) Používam vždy len čerstvé droždie a mám s ním výbornú skúsenosť.

Amira Amira

22. 5. 2009 17:48

Já peču jen ze sušeného a na 750 g mouky mi bohatě stačí cca 1/2 nejmenší odměrky, co je u pekárny.

Boubelinda

22. 5. 2009 16:52

Jani já peču jenom z čerstvého, ale je fakt, že každý má jinou pekárnu a jiné zkušenosti s ní. Mě to takle vyhovuje.;-) Jinak místo 1/4 kostky čerstvého se uvádí 1 lžička sušeného droždí.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 5. 2009 13:27

Amiro, já to tak taky příště udělám, chleba už se mi nejednou povedl a fat je, že tady ten kynul hrozně moc, už jsem měla strach, že ho budu mít plnou pekárnu:-)):-D Droždí jsem dala 1/4, jak píše Verča, ale mám takový dojem, že to suché droždí je pro pekárnu lepší, nevím. Použila jsem čerstvé:-S

Amira Amira

22. 5. 2009 12:50

Jani, vyndat háky se můžou po posledním hnětení - hlazení, takže jsi to udělala správně a to není důvod, proč ti chlebík "spadl". Důvod by to byl, kdyby jsi pekárnu otevírala v průběhu posledního kynutí nebo dokonce pečení. Spíš bude důvod, jak píše tejaja, moc droždí nebo vody , ne každá mouka je stejně "nasákavá". Já když pouštím pekárnu, tak po cca prvních 10 minutách zkontroluju hustotu těsta a buďto přidám vodu nebo mouku.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 5. 2009 12:42

Já všem holky moc děkuji. Terezka na to asi kápla, otvírala jsem na chvilinku, jen abych vyndala hnětač po posledním hnětení. Aspoň si myslím, že to bylo tím, taky té vody dám příště méně, raději fakt přidám. Každopádně, když jsem odřezala ten propadlý díl, musím uznat, že chlebíčku nic nebylo. Chťově byl moc dobrý a zbyl nám už jen kousek, takže se nevyhodil, jen jsem nechtěla tady Verči s tím výtvorem konkurovat:-)):-D:-))

tejaja tejaja

22. 5. 2009 12:24

Janka, chlieb sa mieša, hladí, vtedy cesto samozrejme spadne, ale potom kysne ešte posledný raz a všetko sa vyrovná. Nesmieš už pekáreň otvárať.
Ak by ti chlieb vytvoril "uši", teda ostal po upečení prepadnutý, môže to byť z viacerých dôvodov :
1. veľa vody ( z cesta pri miesení musíš mať 1 alebo 2 gule, nesmie byť roztečené)
2. Príliš veľa droždia, preto cesto prekysne, ja dávam na každý chlieb 1/3 kocky droždia, teda cca 14 g. Úplne to stačí.
3. Otvorila si pekáreň po poslednom miesení. Pekáreň možno otvoriť kedykoľvek do posledného kysnutia. Akonáhle začne cesto poslednýkrát kysnúť, pekáreň sa nesmie otvárať.
Držím prsty, časom sa naučíš, tým si prejde každý, nedaj sa odradiť:-D:-D:yes:

Katarinka

22. 5. 2009 11:12

Jani:Do chleba vždy dám radšej menej vody,prípadne keď je cesto moc husté,pridám lyžicu vody,prípadne oleja.A mala si ho dobre vypracované?Ja keď dám viac vody,tak sa mi lepí na boky a dobre sa neprepracuje.Potom radšej vyberem cesto,umyjem nádobu,obsypem múkou,dám múku aj navrch cesta a pustím program ešte raz.Musíš mať foremnú guľu.;-)

Boubelinda

22. 5. 2009 10:29

Jani já než jsem přišla na to kolik vody, abych to mohla dát sem, tak jsem to pekla snad 6x. Když jsem tam dala hodně vody, tak se propadl a byl navrchu takový hodně světlý. Zkus teda příště dát míň vody. (Píšou to také v chytré knížce o pekárnách.:-))) Chlebové koření na to nemá vliv, pekla jsem to dřív taky bez něj. Tak je zřejmě každá pekárna jiná. Mamka má Etu Siestu. Je mi to líto, že se ti to stalo:-S a jak dopadl?

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 5. 2009 19:51

Verčo, peču tady ten chleba a už teď vidím, že se mi úplně propadnul, nevíš proč? Já vždycky, když použiju nějakou jinou mouku, než klasickou hladkou, nebo polohrubou, tak mi to udělá. To mne fakt rozčiluje. Přitom, dala jsem úplně vše, jak je v receptu, i ty mouky, jen to chlebové koření jsem nesehnala a tak jsem dala jen kmín. To jsem na tu nádheru zvědavá, až to dopeče.:-(

Boubelinda

19. 5. 2009 14:55

Maris byla si rychlejší v odpovědi pro Hellu. Mě nešel net, tak jsem tu až teď. Děkuji za bodíky.;-) Ani nevím jestli někde jinde prodávají koření na chléb. Jen jsem ho zahlédla hnedka jsem ho musela vyzkoušet. A je to opravdu o něčem jiném. A toto je vyloženě na tmavé pečivo. ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: celozrnný chléb recept celozrnny chleb celozrný chléb recept recept na celozrnný chléb recept celozrnny chleb chlebové koření celozrný chleba celozrnný chléb z domácí pekárny celozrný chléb celozrnný chléb domácí pekárna celozrnný chleba recept koření do chleba recept na domácí celozrnny chleba z kvasnic celozrnný chléb bez kvasnic chleba z čerstvých kvasnic celozrnný chléb v domácí pekárně chlebové koření recept recepty na celozrnný chleba recept celozrny chleb recept na celozrný chleba

Suroviny: voda, olej, mouka celozrnna pšeničná, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, koření chlebové, sůl, cukr, kvasnice

TopRecepty.cz

Měkoučký celozrnný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98jP