Kvásková vánočka (z formy)
Sváteční dny o Vánocích si nikdo z nás nedovede představit bez krásně nadýchané vánočky, plné mandlí a rozinek. Každé sousto výborné kváskové vánočky, pečené ve formě, se v ústech lehce rozplyne.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 431 kJ / 2 015 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,23 g |
Tuky | 44,96 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 345,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek, vodu a hladkou mouku dobře promícháme. Zakryjeme a necháme v teple asi 9-12 hodin kvasit. Vykvašený základ bude nakysle vonět a na povrchu se dělají "kráterky" od prasklých bublinek.
Krok 2: K rozkvašenému základu přidáme postupně všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které zakryjeme fólií (nebo i s mísou uložíme do sáčku) a necháme v teple kynout.
Krok 3: Formu na vánočku vymažeme sádlem a lehce vysypeme mandlovými lupínky.
Krok 4: Vykynuté těsto propracujeme, zformujeme do válečku a uložíme do připravené formy. Celou bábovku i s formou je dobré znovu nechat kynout v igelitu, neosychá.
Krok 5: Vykynutou vánočku vložíme do studené trouby, troubu zapneme na 170 °C a upečeme. Vpíchnutím špejle zjistíme, jestli je vánočka dostatečně propečená - špejle musí být po vytažení suchá, bez drobečků.
Krok 6: Po upečení vánočku opatrně vyklopíme z formy.
Zveřejněno 14. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Moje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 15 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 15 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 16 hodinami
Tématické fráze:
kvásková vánočka,
kvaskova bábovka,
kvásková vánočka recept,
kvaskova kuchařka,
kvaskova bábovka recept,
kvaskova vianocka,
nejlepší vánočka recept kvasková,
vnočka z formy,
vanočka kvasková,
super špaldova vanočka,
forma na vánočku skleněná,
jak se peče vánočka ve formě,
kváskova vanočka,
kvasova vanocka,
vanočka do formy na bábovku,
kvaskova tvarohová bábovka,
recept na kvaskovou vánočku,
vánočkqa ve formě,
kvaskoba tbarohova,
kvaskova kuchařka mazanec
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
voda,
vejce,
tuk hera,
cukr,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
mouka hladká,
sádlo,
lupínky mandlové
Komentáře (4)