Kvásková vánočka (z formy)
Sváteční dny o Vánocích si nikdo z nás nedovede představit bez krásně nadýchané vánočky, plné mandlí a rozinek. Každé sousto výborné kváskové vánočky, pečené ve formě, se v ústech lehce rozplyne.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 431 kJ / 2 015 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,23 g |
Tuky | 44,96 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 345,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek, vodu a hladkou mouku dobře promícháme. Zakryjeme a necháme v teple asi 9-12 hodin kvasit. Vykvašený základ bude nakysle vonět a na povrchu se dělají "kráterky" od prasklých bublinek.
Krok 2: K rozkvašenému základu přidáme postupně všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které zakryjeme fólií (nebo i s mísou uložíme do sáčku) a necháme v teple kynout.
Krok 3: Formu na vánočku vymažeme sádlem a lehce vysypeme mandlovými lupínky.
Krok 4: Vykynuté těsto propracujeme, zformujeme do válečku a uložíme do připravené formy. Celou bábovku i s formou je dobré znovu nechat kynout v igelitu, neosychá.
Krok 5: Vykynutou vánočku vložíme do studené trouby, troubu zapneme na 170 °C a upečeme. Vpíchnutím špejle zjistíme, jestli je vánočka dostatečně propečená - špejle musí být po vytažení suchá, bez drobečků.
Krok 6: Po upečení vánočku opatrně vyklopíme z formy.
Zveřejněno 14. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Moje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 2 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 23 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 12 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 12 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 13 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 14 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 15 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 16 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 17 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 17 hodinami
Tématické fráze:
kvásková vánočka,
kvaskova bábovka,
kvásková vánočka recept,
kvaskova kuchařka,
kvaskova bábovka recept,
kvaskova vianocka,
nejlepší vánočka recept kvasková,
vnočka z formy,
vanočka kvasková,
super špaldova vanočka,
forma na vánočku skleněná,
jak se peče vánočka ve formě,
kváskova vanočka,
kvasova vanocka,
vanočka do formy na bábovku,
kvaskova tvarohová bábovka,
recept na kvaskovou vánočku,
vánočkqa ve formě,
kvaskoba tbarohova,
kvaskova kuchařka mazanec
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
voda,
vejce,
tuk hera,
cukr,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
mouka hladká,
sádlo,
lupínky mandlové
Komentáře (4)