Hovězí přední na divoko
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s jarní cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 294 kJ / 1 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,00 g |
Tuky | 82,86 g |
Vláknina | 23,62 g |
Cholesterol | 307 mg |
Sodík | 4,79 g |
Sůl | 12,02 g |
Sacharidy | 144,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do hrnce vhodíme cibuli, přidáme olej a dáme smažit do zlatova. Pak vhodíme maso a nasekaný česnek, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut, až pustí šťávu.
Krok 4: Pak vhodíme kostku bujónu, sůl a koření, nalijeme panáka medoviny (nebo portského) a dusíme.
Krok 5: Když je maso měkké a omáčka zredukována na polovinu, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme a provaříme, odstavíme.
Krok 6: V průběhu dušení masa oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostky a propláchneme. Svaříme vodu. Brambory v hrnci posypeme solí a kmínem a zalijeme vařící vodou. Dáme vařit.
Krok 7: Mezitím nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7 minut před koncem vaření brambor ji k nim přidáme. Vaříme, až jsou brambory měkké.
Krok 8: Brambory slijeme, přidáme plátek másla, necháme rozpustit. Pak šťouchadlem brambory nahrubo našťoucháme.
Krok 9: Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Krok 10: Na talíř dáme kopeček smetanových brambor, pár kousků masa a polijeme omáčkou.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Moje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 34 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 55 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí predni recepty,
hovězí přední,
hovezi predni recept,
hovezi na divoko,
recepty přední hovězí maso,
recepty hovězí přední,
hovězí maso přední recepty,
hovězí na divoko pro pamětníky,
recept hovezi přední,
recept na hovězí přední,
predni hovězí,
přední hovězí recepty,
recepty na predni hovězí maso,
přední hovězí recept,
recepty z předního hovězího,
hovězí maso přední,
recepty z předního hovězího masa,
recepty na hovězí přední,
hovězí maso přední - recepty,
hovězí maso na divoko
Suroviny:
přední hovězí,
cibule,
česnek,
olej,
bujón hovězí,
koření divočina,
medovina,
sůl mořská,
kmín celý,
protlak rajčatový,
brambory,
sůl mořská,
kmín celý,
cibulka jarní,
smetana zakysaná,
máslo
Komentáře (6)