Ledvinky po uhersku
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 927 kJ / 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,82 g |
Tuky | 9,90 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 22,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ledvinky sice dají víc práce na přípravu kvůli čištění, ale pak stojí za to. Jsou jemné a moc chutné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2022 13:17
Kacuda: Niekomu vadia nerozdusené kúsky cibule, tak omáčku cedí. Predtým vyberie mäkké obličky z omáčky.
3. 3. 2022 11:39
Kvůli čemu se ledvinky vyndávají z omáčky? Kvůli smetaně?
19. 3. 2013 12:41
Dnešní oběd,jo musím říct,že to bylo s rýží.Moc to nevyhledáváme,protože se nám několikrát stalo,že byly cítit i když jsem vše vyřezala a namočila do mléka.Tyto byly domácí a takže čerstvé.Použila jsem sladkou uzenou papriku.Manža jen chválil a tvrdil,že takto je můžu dělat častěji.
30. 3. 2012 09:42
terysha.mathey: myslím, že to vůbec nevadí. Ledvinky jsem nikdy nenamáčela do mléka a vždy byly dobré a nesmrděly. Stačí je důkladně omýt.
8. 2. 2010 15:37
COlombo: díky za odpověď, no já jsem trubka tohleto nějak nepřečetla a do mléka jsem to nenaložila, ale žádné pachy to nemělo chutnalo to jak jemnější játra......... aspoň že tak :) no příště už na to určitě nezapomenu no
8. 2. 2010 15:27
Mléko = neutralizuje vedlejší pachy - u ledvinek zejména močovinu. To je tedy můj subjektivní názor - dělám to tak také.
8. 2. 2010 15:08
Můžu se zeptat? Proč se dávají do mlíka???
JInak přidávám fotky :) Právě jsem to docpala, no teda bez smetany, ale super
JInak přidávám fotky :) Právě jsem to docpala, no teda bez smetany, ale super
13. 9. 2009 23:04
Pepo(neregi.),vidíš,tak dlouho tu ten recept je a nikdo si nevšiml-natož já.Moc díky za upozornění a už jsem jeho přítomnost zapsala i do postupu.Dávám ho ke konci,na zjemnění chuti.
Jestli receptík vyzkoušíš budu moc ráda a jestli to půjde přidej klidně i fotečku a poreferuj.
JaniRdíky za vyzkoušení i za obrázek-jen nevím:chutnalo,nechutnalo.
Jestli receptík vyzkoušíš budu moc ráda a jestli to půjde přidej klidně i fotečku a poreferuj.
JaniRdíky za vyzkoušení i za obrázek-jen nevím:chutnalo,nechutnalo.
13. 9. 2009 21:20
Ledvinky zkusím,ale kam se dává to máslo?
24. 5. 2009 11:34
Ledvinky jsem už hodně dlouho nedělala a zapomněla jsem i postup, jak je udělat, aby byly tak chutné. Díky za připomenutí, také jsem je podobně připravovala. Teď, když je vidím, dostala jsem na ně chuť. Už ukládám, abych zas nezapomněla a plusík letí
24. 5. 2009 11:29
No, ale řekněte samy, holky, ten nůž, pokud je zapíchnutý jen bez ruky, tak je to super práce Já s tím mám problém, určitě by mi spadnul a zapíchnul se mi do nohy!
24. 5. 2009 09:55
Já teda vidím ruku vždy jednu, ale co vy víte, třeba je Mirka "tříručka" a nebo "kdo umí, ten umí....
Mirko, teď jsme meli ledvinky, kdyby jsi sem dala recept o pár hodin dřív, tak jsem je udělala podle tebe, ale navadí, příště budou, máme je dost rádi. Kvůli DNĚ je ale nedělám až tak často
Mirko, teď jsme meli ledvinky, kdyby jsi sem dala recept o pár hodin dřív, tak jsem je udělala podle tebe, ale navadí, příště budou, máme je dost rádi. Kvůli DNĚ je ale nedělám až tak často
24. 5. 2009 07:50
Tejajabyla jsi s vysvětlením rychlejší,možnost a. je správná.Donutit někoho u nás aby mi asistoval u focení,je nadlidský úkol a tak jsem "samovýroba" všeho-vaření,focení,..jen u jídla nikdy sama nejsem
24. 5. 2009 06:40
Janka, sú 2 možnosti : ten nôž je tam zapichnutý a jedna ruka je voľná alebo bol prítomný fotograf
23. 5. 2009 21:19
Tak to fakt nevím, jak jsi to udělala. Na jedné z fotek používáš obě ruce, tak, s čím jsi fotila Nebo se mi to zdá?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 22 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 45 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ledvinky recept cisteni ledvinek játra po uhersku vepřová játra po uhersku ledvinky ledvinky čištění ledvinky recepty vepřové ledvinky recept recepty ledvinky vepřové ledvinky recept na ledvinky jak dlouho vařit ledvinky čištění vepřových ledvinek recepty z ledvinek příprava ledvinek recepty na vepřové ledvinky vepřové po uhersku recepty vepřová játra po uhersku po uhersku kuřecí játra po uhérsku
Suroviny: ledvinky vepřové, olej, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, voda, smetana zakysaná, mléko, máslo
Ledvinky po uhersku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lvr
17 názorů