Pečený květák s parmazánem

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1/2 květáku
10 žampionů
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
3 špetky mletého černého pepře
1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
1 lžíce nasekané plocholisté petržele
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Květák rozeberte na menší růžičky, případně je překrájejte. Do mísy k němu a k překrájeným žampionům přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do měkka, přibližně 20 až 30 minut.

  2. Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Pak opět vložte do trouby, tentokrát už jen na pár minut, aby se sýr roztekl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený květák s parmazánem

Tématické fráze: květák smažený v troubě s parmazánem kvetak s parmezanem květák recepty peceny kvetak v celku pečený květák recepty s parmazánem květák pečený v troubě fialový květák kvetak v troube s parmazanem obalovaný květák s parmazánem fialový květák recepty pečený květák s parmezánem recepty z květáku květák s parmezánem v troubě květák bez smažení s parmazánem květák ve strouhance s parmazánem květák parmezán obalovaný květák pečený v troubě smažený květák v troubě s parmezán peceny kvetak v troube

Zapomněl/a jsem heslo