Svíčková na smetaně
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžete jej směle uvařit i pro návštěvu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,98 g |
Tuky | 124,43 g |
Vláknina | 11,97 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYKz
Moje poznámka
Svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYKz
Nejnovější recepty
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 4 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno 6. 7. 2025 17:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 5 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 5 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 5 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 8 hodinami
Tématické fráze:
svíčková na smetaně,
svíčková,
nejlepsi svickova na smetane,
svíčková omáčka,
svíčková recept,
falešná svíčková na smetaně,
nejlepsí svickova,
svíčková recepty,
svickova na smetane video,
svíčková na smetaně v troubě,
recept na nejlepší svíčkovou,
svickova na smetane recept,
nejlepší svíčková na smetaně vepřová,
nejlepší recepty svíčková na smetaně,
vepřová svíčková na smetaně,
svíčková na smetaně pro začátečníky,
recept svíčková,
svíčková na smetaně top recepty,
výborná svíčková na smetaně,
nejlepší recept na svíčkovou
Suroviny:
svíčková hovězí,
slanina uzená,
sůl,
pepř mletý,
olej,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
vývar masový,
bobkový list,
koření nové koření,
mouka hladká,
smetana kysaná,
cukr krupice,
šťáva citronová
Komentáře (82)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Za mě... Orestovat na slanině prospikovane maso na vypeku Udělat karamel.. přidat čerstvou zeleninu na hrubo(mrkev celer cibule) "orestovat" přidat koření.. Zalít vyvarem. Dát péct na dlouho...
Vytáhnout maso rozmixovat... Přidat brusinky trocha citr stavy a sladká Smetana a je to pecka
Zkuste někdy nechat jednu, dvě porce svíčkové stranou a pak ochutnejte po 2 dnech a po 4 dnech. Uvidíte, zda Vám bude chutnat lépe, je to určitě individuální. Já zase nemusím nechat odležet klasický guláš, ale třeba segedín vařím den předem. Svíčkovou nakládám, maso na víně nikoliv.
hazel: Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že smetanové omáčky se mrazit nemají.
A někdy dostanu v krámě , tak sladkou mrkev, že tím osladím hovězí polévečku.
( teoreticky by stejně mělo fungovat získat stejnou chuť i z mražené zeleniny v troubě - před koncem přípravy vyndat maso, odklopit, odpařit, kousek másla, trochu cukru...tak na 50% to spíš připálíš, vyzkoušeno