Dokonalá zelňačka
Pokud máte rádi husté a vydatné polévky, pak vyzkoušejte tento vyladěný recept. Najdete v něm spoustu zelí a brambor, dobrou klobásu a pálivá paprika Vás trošku polechtá na jazyku.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 000 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,98 g |
Tuky | 6,42 g |
Vláknina | 14,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo chce, může do vody z polévky a zakysané smetany dát lžíci hladké mouky, já to ale nedělám, polévka je už tak dost vydatná. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 11. 2016 17:20
hospodyne: Mám ten samý názor i zkušenost a nikdy to dohromady nevařím. Nejprve dám do vody s kořením vařit brambory a až jsou měkké, pak teprve zahušťuji a přidám zelí pokrájené na menší kousky, aby strávníkům neviselo z pusy . Věřím, že i tato zelňačka je dobrá, ale brambory a zelí najednou, to raději ne.
22. 11. 2016 17:14
Myslím, že vařit brambory současně s kysaným zelím není dobře. Brambory ztvrdnou a nejsou k uvaření. Lépe uvařit zvlášť a pak smíchat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 22 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 23 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno 17. 4. 2024 08:22
Právě bylo uvařeno:
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 8 minutami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 17 minutami
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 58 minutami
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 11 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 11 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit gulášovou polévku. Oblíbená polévka pro zahřátí - s vůní papriky, majoránky a česneku
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Další recepty
Tématické fráze: recept na zelnacku zelnacka maďarská zelnačka zelňačka top recepty recepty zelňačka top recepty zelňačka příprava zelňačky zelňačka videorecept zelňačka recept priprava zelňačka recepty na zelňačku zelňačka ze zbytku zelí top recept zelnacka zelňačka recepty recept na dobrou zelňačku jak udělat dobrou zelnacku zelnacka s brambory top zelnacka zlnacka recept zelnačka
Suroviny: zelí kysané, klobása maďarská, cibule, brambory, smetana zakysaná, bobkový list, pepř, koření nové koření, houby sušené, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, kmín celý, sůl, pepř, ocet, cukr
Dokonalá zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8ZL
17 názorů