Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černý Kuba

Černý kuba z hub a ječných krupek je chutným pokrmem nejen na Štědrý den. Použít můžete čerstvé i sušené houby. Zapečené krupky voní kmínem, česnekem a majoránkou. Doplnit ho můžete kyselou okurkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

filip30

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 284 kJ /
546 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy112,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ke krupkám přidáme 450 g vody, plátek másla a kmín dle chuti. Vaříme do měkka asi 20-30 minut (dle velikosti). Krok 2: Na oloupané a nakrájené cibulce podusíme houby asi 10 minut. Krok 3: Poté je zalijeme trochou vody a přidáme česnek utřený se solí, mleté nové koření a drcenou majoránku. Dusíme dalších 10 minut. Krok 4: Houbovou směs smícháme s uvařenými krupkami. Urovnáme do vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova asi 30 minut.

TIP: Vánoční kuba - oblíbené alternativy ke kroupám

Zveřejněno 9. 6. 2009

Poznámka autora filip30

Černého kubu můžeme na Štědrý den dobře doplnit bramborovým salátem. Výborný je ale také samotný, dochucený bazalkou nebo doplněný kysaným zelím či okurkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černý Kuba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6NO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černý Kuba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6NO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

www.toprecepty.czJe to dobrota vyzkoušela jsem to podle receptu jinak dělávám podle mé babičky je to podobné ale je prostě od babičky tak je lepší :-))

Teď dělám kubu dle tohodle receptu,už je v troubě a vypadá báječně,uvidím až se zapeče:-):-):-)

jarda Kadic: Stroček nesbírám, protože ho neznám, ale kubu spolehlivě obarví i směs křemenáče, kozáka a hřibu hnědého, stačí, když je jich dost ;-)

Černý kuba se jmenuje proto černý, že obsahuje houbu Stroček trubkovitý,a že je pak skutečně černý, to by jste mrkali:-)):yes:

To je sexy!! :-p

Nádherné foto, Cathleen;-)

spagi, to už jsem koukla, na ten tvůj recept. filip ale uvádí přímo odkaz a tam je totéž i s fotkou, co tady dal.;-) Jen autora nějak nevidím na tom odkazu. No, nevadí, já taky koukám po různých stránkách na recepty, ale aspoň se snažím to uvařit já. Já nejsem tak alergická na to, že tady někdo dá recept, který se mu líbí z nějakých stránek, proč ne, recepty se mají šířit, ale nemám ráda, když opíšou slovo od slova a oskenují i fotku:-(

To je stejný recept, který jsem sem dávala já - http://www.toprecepty.cz/recept/3340-kuba/ ;-)

Já nevím, Iljuso, to co jsem viděla na tom odkazu je totožné s tím, co vidím tady. Autora jsem tam nenašla, takže, těžko posoudit.

autor fota? doopravdy? jestli ano, je vše v pořádku:-!

moje nervy...tak toto by som neuhadla

;-)To jsou kloboučky žampionů odspoda:-)

filip30..prosim ta... co to je tom fote?

Tématické fráze:
kuba recept, recept kuba, recept na kubu, český kuba recept, český kuba, recepty kuba, jak se vaří kuba, vaříme kubu, recept na černého kubu, recepty na kubu, jak uvarit kubu, recept na českého kubu, kuba recepty, recept český kuba, jak se dela kuba, stroček trubkovitý recepty, cernykuba, houbový kuba podle babičky, česky kuba recepty, recepty český kuba

Suroviny:
krupky, houby čerstvé, sůl, máslo, kmín celý, cibule, česnek, koření nové koření mleté, majoránka, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu