Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 030 kJ / 8 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,97 g |
| Tuky | 362,92 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,43 g |
| Sacharidy | 1 152,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 165°C pečeme asi 50 minut. Stejně postupujeme u světlého korpusu.
Krok 2: Smetanu vyšleháme s cukry a ztužovači do patřičné hustoty. Potom zašleháme mascarpone.
Krok 3: Vychladlý ořechový korpus rozkrojíme na dva pláty, potřeme marmeládou, krémem a dáme na něj světlý korpus, potřeme marmeládou a krémem, nahoru zase dáme ořechový korpus. Trochu krému necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna ztuhnout.
Krok 4: Mezitím uděláme marcipán, cukr s mlékem prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3-4x.
Krok 5: Mezi dvěma mikroteny hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Ze zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 9. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Moje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 20 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na smetaně
ivakom před 52 minutami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 1 hodinou
Moje domácí tlačenka
bartonik před 2 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 3 hodinami
Masová paštika
Nanina před 4 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 13 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 13 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 15 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 15 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (1)