Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 030 kJ / 8 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,97 g |
Tuky | 362,92 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 1 152,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 165°C pečeme asi 50 minut. Stejně postupujeme u světlého korpusu.
Krok 2: Smetanu vyšleháme s cukry a ztužovači do patřičné hustoty. Potom zašleháme mascarpone.
Krok 3: Vychladlý ořechový korpus rozkrojíme na dva pláty, potřeme marmeládou, krémem a dáme na něj světlý korpus, potřeme marmeládou a krémem, nahoru zase dáme ořechový korpus. Trochu krému necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna ztuhnout.
Krok 4: Mezitím uděláme marcipán, cukr s mlékem prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3-4x.
Krok 5: Mezi dvěma mikroteny hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Ze zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 9. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Moje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 5 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 6 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 8 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 2 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 4 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 4 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 4 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 5 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 7 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (1)