Langoše nadýchané
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 435 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,08 g |
Tuky | 19,02 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek, vejce a vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Těsto necháme vykynout na teplém místě do dvojnásobku. Zabere to zhruba 30 minut.
Krok 4: Poté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme.
Krok 5: Langoše smažíme ve větším množství oleje. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
Krok 6: Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem.
Zveřejněno 20. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Moje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 13 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 32 minutami
Řecká musaka
misula29 před 1 hodinou
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 4 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 5 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 7 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 8 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 10 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 22 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 23 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 23 hodinami
Tématické fráze:
langose recept,
recept na langose,
langoše z polohrubé mouky,
klasické langoše,
langoše,
příprava langoše,
langoše postup,
langoše bez smažení,
recpt na langoše,
příprava langošů,
smažení langošů,
těsto na langoše z polohrubé mouky,
langoše recepty,
recept langose,
postup na langoše,
jak smažit langoše,
langoše s polohrubé mouky,
langoše z kila mouky,
recepty na langoše,
klasický langoš
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
vejce,
sůl,
cukr,
kečup sladký,
sýr,
česnek,
smetana
Komentáře (12)
Děkuji
každý si nájde svoj spôsob, ja robím takto.