Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné šťavnaté řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 28

28

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 114 kJ /
4 090 kcal
Bílkoviny65,34 g
Tuky151,20 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 828 mg
Sodík 432 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy606,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme cukr s vejci do pěny.
Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme. Krok 2: Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva.
Pečeme na velkém vysypaném plechu asi 20 minut. Necháme zchladnout. Krok 3: Mezitím vyšleháme tvaroh, pomazánkové máslo a pudink s cukry do krému.
Natřeme na korpus, ozdobně uhladíme a necháme ztuhnout. Krok 4: Nakonec pocákáme čokoládou a necháme uležet.
Druhý den nakrájíme na kostky a přizdobíme ovocem dle sezony.

Zveřejněno 23. 9. 2017

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Těsto na korpus je vláčné a svěží díky kompotu, moc dobré je i samotné.

Celkově jsou řezy nepřeslazené a velmi jedlé, poměrně rychlé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné šťavnaté řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKQR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné šťavnaté řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc se přimlouvám, aby u takových řezů byl uveden rozměr plechu na kterém se pekly. Je to důležité.

Ahojka Olgo, kolac je vynikajici, pouzila jsem misto cokolady "kastany" horkou cokoladovou polevu a misto pomazankoveho masla Philadelphiu, protoze oboji v Berline nemame :-D, ale nemelo to chybu! Je senzacni! :yes::yes::yes:

Andrejko, na klasický velký plech asi 38x30 cm. A je to akorát...přeji dobré pochutnání:-K

Olga Urvalkova: moc děkuji :-)

Dobrý den, mohu se zeptat na jak velký pekáč řezy děláte? moc děkuji :-)

Naděnko, já měla domácí kompot, takže byly dost měkké a rozšlehaly se na kaši. Myslím že je jedno jestli tak nebo na kousky, dobré to bude stejně:-). Tvrdší bych nejdřív pokrájela, pak šlehala. Mohl by se použít i jiný kompot, co chceš zpracovat nebo máš. My už snědli/rozdali celý plech :-p

Olga Urvalkova: ;-) Oli, před několika lety byly v kurzu podobné ananasové řezy a někdo ananas dával v kouscích https://www.toprecepty.cz/recept/2518-ananasove-r..., někdo mixoval https://www.toprecepty.cz/recept/4980-buchta-orgas....
Tady to asi bude podobné.

<3:yes: Určitě budou výborné, ukládám na vyzkoušení. Kdysi jsem něco podobného pékávala z kompotů, třeba i švestkového. Jen tedy bez krému a polevy.

Naděnko, píšu že celý kompot rozšleháme :). Budeš mít takové oranžovohnědé a už teď moc dobré těsto.
Ať se Ti podaří a pochutnáte si, pa :))

Olga Urvalkova: :-) děkuji za odpověď, četla jsem dobře, ale ptala jsem se proto, že když to budu šlehat metličkou, tak mi tam zůstanou celé kusy meruněk (budou-li tvrdší tak celé meruňky), ale z fotky mi připadalo, že tam kousky nejsou.

Olga Urvalkova: Meruňky mají zůstat v kusech nebo je rozmixovat na kaši?:-?
Jinak moc hezký moučníček.<3

Tématické fráze:
vyborne rezy, výborné řezy na plech, výborné ovocné řezy, výborné moučníky a řezy recepty, výborné meruňkové řezy, tvarohové řezy velmi šťavnaté, dobré řezy na plech, štavnaté řezy, rychlé řezy na plech, recept na vyborne rezy, výborné moučníky a řezy recept, štavnaté řezy afrika, vyborne rychle řezy, šťavnaté řezy na plech, výbořné tvarohové řezy, výborné ananasové řezy, rychlé a výborné řezy, kompotove rezy, výborné řezy na plech ovocne, stavnaty korpus

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, kompot meruňkový, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, tvaroh, pomazánkové máslo, pudink vanilkový, cukr, kaštan jedlý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu