Suroviny
Porce: 24 tyčinek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,63 g |
| Tuky | 83,26 g |
| Vláknina | 16,93 g |
| Cholesterol | 171 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,22 g |
| Sacharidy | 383,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, perníkové koření, cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Zaděláme hladké těsto. Těsto musí být tužší, v případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut v klidu. Krok 2: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 5 mm silný a rádýlkem nakrájíme proužky 1 cm široké. Každý proužek těsta zatočíme do spirálky a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme připravený plech. Pečeme asi 15 minut.
Vychladlé tyčinky namáčíme do čokoládového dipu. Krok 3: Dip: čokoládu rozlámeme na kostičky, dáme do misky, přilijeme smetanu a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Pak přilijeme alkohol a dobře promícháme.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, perníkové koření, cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Zaděláme hladké těsto. Těsto musí být tužší, v případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut v klidu. Krok 2: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 5 mm silný a rádýlkem nakrájíme proužky 1 cm široké. Každý proužek těsta zatočíme do spirálky a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme připravený plech. Pečeme asi 15 minut.
Vychladlé tyčinky namáčíme do čokoládového dipu. Krok 3: Dip: čokoládu rozlámeme na kostičky, dáme do misky, přilijeme smetanu a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Pak přilijeme alkohol a dobře promícháme.
Zveřejněno 14. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkové grissini s čokoládovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGO6
Moje poznámka
Perníkové grissini s čokoládovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGO6
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 12 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 16 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 16 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 33 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 33 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Tématické fráze:
pernikova cokolada,
grissiny dip
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
koření do perníku,
máslo,
čokoláda hořká,
smetana,
likér
Komentáře (5)