Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s brambory a zastřenými vejci.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 484 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,25 g |
Tuky | 151,80 g |
Vláknina | 36,90 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2017 18:24
1. 11. 2017 12:01
24. 10. 2017 18:18
24. 10. 2017 16:36
24. 10. 2017 13:42
23. 10. 2017 20:08
23. 10. 2017 19:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 7 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 7 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 8 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Škola vaření: Jak na perfektní hladkou jíšku, co je to záklechtka a kam použít zásmažku nebo zápražku
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Snadná koprová omáčka podle Sandtnerky je delikatesa! Zahuštěná kysanou smetanou a zjemněná žloutkem chutná skvěle
Další recepty
Tématické fráze: houbová smetanová omáčka smetanova houbová omáčka nejlepší smetanová houbová omáčka houbová omáčka houbova omacka smetanova houbova omacka smetanova houby se smetanovou omáčkou smetanová houbová omáčka recept nejlepší houbová omáčka smetanova omáčka s houbami recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka recept houbova smetanova omacka recept houbová omáčka z čerstvých hub kdy okyselit smetanovou omáčku houby se smetanovu omáčkou nejlepší smetanová omáčka s houbami recept na houbovou omáčku varime houbova omáčka jak okyselit smetanovou omacku
Suroviny: houby čerstvé, voda, smetana ke šlehání, mouka hladká, pepř mletý, sůl, mléko
Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDx1
7 názorů