Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka z líček

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 11. 2017 17:08

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 258 kJ / 1 018 kcal
Bílkoviny125,14 g
Tuky7,65 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy103,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

5. 11. 2017 15:42

magdalenka: toho Poličanu by zase bylo líto mně - dávat ho do gulášové polévky :-8 mám ho moc ráda. Nehledě na to, že polévka s ním bude vonět i chutnat jinak, než zcela gulášově.

zizala zizala (moderátorka)

5. 11. 2017 14:07

magdalenka: Ano, lidová tvořivost je nevyčerpatelná, někdy bohužel :-((

magdalenka magdalenka

5. 11. 2017 13:58

cathleen: Márnosť šedivá, to by ma nenapadlo, že gulášová polievka sa dá variť z párkov alebo Poličanu. Zrejme sú to smutné výtvory tzv. "vyššej" kulinárskej.

zizala zizala (moderátorka)

5. 11. 2017 13:13

casino: :-) Ale to není nadsázka. Svíčková na smetaně se dělala (a správně dělá) z předem naložené svíce. To, že se tak postupem doby jmenuje každá podobná omáčka, i když je třeba z kuřecího, je jen smutný vývoj směrem dolů.

casino casino

5. 11. 2017 12:38

zizala:
No, jenom díky tomu smilníkovi (na který dívky před vámi zapomněly:-K chápu vaši nadsázku:-)
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=+...

zizala zizala (moderátorka)

5. 11. 2017 12:30

casino: No, svíčková na smetaně se jmenuje právě podle masa - svíčky. Z jiného hovězího masa je to jen hovězí na smetaně ;-)

hosta hosta

5. 11. 2017 12:18

magdalenka: pokud jsou pro někoho líčka někde nedostatkovým zbožím, tak možná chápu, že mu to přijde "líto" - ale i já je běžně používám na uvaření třeba do rajské, do koprovky, stejně tak, jako kližku. Tahle polévka musí být moc dobrá - oproti párkovým receptům

cathleen cathleen

5. 11. 2017 12:07

magdalenka: co vidím recepty, tak hlavně z párků...ale nechybí tu ani pikantní gulášová polévka s Poličanem místo masa nebo gulášová polévka z pytlíku.

magdalenka magdalenka

5. 11. 2017 12:00

Mňa by potom zaujímalo, z akého hovädzieho mäsa varia ľudia guláš, alebo gulášovú polievku??? Veď nožina a líčka sú podľa mňa na to najvhodnejšie.

cathleen cathleen

5. 11. 2017 11:53

casino: snad mi to uvěříte, ale u nás občas bývala i svíčková ze svíčky - když jsme zabili vlastní mladý kousek hovězího. (Jinak - ta králičí nemusím, ale pstruží "mandličky" nikdy na talíři ležet nenecháme :-D )

casino casino

5. 11. 2017 11:44

Frantiska:
Do jisté míry Oskeruska: chápu... Možná jsou pro ni líčka taková vzácnost, že to napsala jak to napsala:-)
cathleen:
Gulášová polévka z líček? Proč ne, ale přijde mi to jako dělat svíčkovou na smetaně ze "svíce" :-)
Ale guláááš a nejen guláš, tak to je "maso", že :yes:
Oskeruska:
Rozumím vám:-K
Kdysi dááávno, kdy jsem znal tak akorát líčka ze pstruha, prasete, králíka či nutrie jsem u "zlých" Němců ochutnal cosi na způsob guláše z líček :yes: a v té době jsem pak utužil družbu s náměstkem masokombinátu a vedle úzkoprofilových vepřových ocásků jsem se občas dostal i k hovězím líčkům. Jistě, poživatelný biftek z nich udělat nedokážu;-), ale asi je to mé nejoblíbenější maso:-)

Frantiska Frantiska

5. 11. 2017 09:14

Licka jsou urcene na duseni, je to uplně normální maso. Nechapu proč by ho mělo byt škoda. A v dnešní době jsou běžně dostupné a k sehnání :) u řezníka.

cathleen cathleen

5. 11. 2017 09:05

Oskeruska: jak jsem psala už níže....chuť líček se nikde neztratila, nebyla překrytá ničím umělým, žádnou Knorr kostkou, masoxem apod. Na dušení a vaření jsou určená, líto by mi bylo asi jen vařené pravé svíčky...
Nic ve zlém, jen rada do života: O lidech, co se podobně jako ty vyjadřovali hovězími (a podobnými) slovy, říkávala moje nebožka maminka, že by si měli dát na pusu cedník :-p

Oskeruska

5. 11. 2017 01:26

Nic ve zlém, ale moje první myšlenka také byla, že gulášovka z líček je zhovadilost..:-p

cathleen cathleen

4. 11. 2017 20:55

Anna Kocikova: u nás máme díky dobré masně líčka běžně, tak i na gulášovku došlo ;-)
Jedno, jestli z nich bude guláš s knedlíkem nebo tahle polévka, kterou sníme s rohlíkem jako hlavní chod....

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gulášová polévka pohlreich polévka z liček gulášová polévka podle pohlreicha recept na gulášovku polévka z hovězích líček kv;táková polévka recept recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich gulášová polévka recept pohlreich gulášová polévka recept zasmaska na gulasovku recepty z hovězí lička polévka pohlreich gulášová polévka z celého masa gulášová polévka hovězí líčka hovězí líčka polévka gulasova polevka od pohlreicha gulášová polevka od pohlreich polévka z hovězích hovězích líček gulášová polévka recept polreich frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil hovězí líčka polévky

Suroviny: líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z líček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKkE