

Rychlá zeleninová pánev s rýží
Suroviny 4 porce
- 200 g pekingského zelí
- 100 g cukrového hrášku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- hrst špenátových listů
- 4 větší žampióny
- 1 červená chilli paprička
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- lístky čerstvého koriandru
- vařená rýže k podávání
Postup přípravy receptu
Zelí nakrájíme na nudličky, papriky na klínky, větší listy špenátu překrájíme na menší kousky a očištěné žampióny na osminky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenká kolečka a cukrové lusky necháme vcelku nebo je přepůlíme.
V pánvi, nejlépe ve woku, dobře rozehřejeme olej a vhodíme všechnu připravenou zeleninu s houbami.
Restujeme asi 5 minut tak, aby zelenina zůstala ještě křupavá. Pak lehce osolíme, opepříme a zastříkneme sójovou omáčkou.Do misek dáme vařenou rýži a na ni navrstvíme zeleninovou směs. Nakonec posypeme lístky koriandru.
Jednoduchá, ale moc chutná lehká večeře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá zeleninová pánev s rýží
K receptu nejsou žádné komentáře.