Kapusta čili kel
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji pak doplní česnekové kousky masa, které zvolíte podle vaší chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 408 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,13 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu nakrájíme, tvrdé košťály odstraníme a polovinu kapusty nasypeme do velkého hrnce. Přidáme oloupané, na kolečka nakrájené brambory, dosypeme zbytek kapusty, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme.
Krok 2: Občas promícháme a zkontrolujeme podlití, na dně musí být stále voda. Dusíme do změknutí brambor. Po vypnutí rozšťoucháme, přidáme rozetřený česnek (dle chuti 1-2 stroužky) a majoránku.
Krok 3: Ke kelu se ideálně hodí česnekové maso. Plátky nebo kousky vybraného masa zaprášíme moukou a promneme (nebo plátky v mouce obalíme). Vhodíme je do rozpáleného tuku, zatáhneme, podlijeme vodou nebo vývarem, případně přihodíme kostku bujonu, opepříme, přidáme hodně rozetřeného česneku a dusíme do měkka.
Zveřejněno 17. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Moje poznámka
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
kel,
recept na kel,
kel recept,
kapustovy kel,
kapusta recepty,
kapusta kel,
kel s bramborem,
recept kel,
kel recepty,
kel kapusta,
recepty kel,
kapusta recept,
kapusta recept kel,
kuřecí maso v kapustě-vynikající,
kel z kapusty,
jak udělat kapustu,
dušená kapusta kel,
kěl kapusta recept,
kel s brambory,
recepty z kapusty
Suroviny:
kapusta,
brambory,
voda,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
maso kuřecí,
česnek,
mouka hladká,
olej,
vývar masový
Komentáře (5)
No, to už je ale jiná pohádka, že
sikulka7:
A opravdu vám česnek delší tepelnou úpravou zhořkne?