Kapusta čili kel
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji pak doplní česnekové kousky masa, které zvolíte podle vaší chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 408 kJ / 98 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g | 
| Tuky | 0,13 g | 
| Vláknina | 2,75 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 20,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kapustu nakrájíme, tvrdé košťály odstraníme a polovinu kapusty nasypeme do velkého hrnce. Přidáme oloupané, na kolečka nakrájené brambory, dosypeme zbytek kapusty, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme.
	Krok 2: Občas promícháme a zkontrolujeme podlití, na dně musí být stále voda. Dusíme do změknutí brambor. Po vypnutí rozšťoucháme, přidáme rozetřený česnek (dle chuti 1-2 stroužky) a majoránku.
	Krok 3: Ke kelu se ideálně hodí česnekové maso. Plátky nebo kousky vybraného masa zaprášíme moukou a promneme (nebo plátky v mouce obalíme). Vhodíme je do rozpáleného tuku, zatáhneme, podlijeme vodou nebo vývarem, případně přihodíme kostku bujonu, opepříme, přidáme hodně rozetřeného česneku a dusíme do měkka.
Zveřejněno 17. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Moje poznámka
					
				
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kel, 
						
						
							recept na kel, 
						
						
							kel recept, 
						
						
							kapustovy kel, 
						
						
							kapusta recepty, 
						
						
							kapusta kel, 
						
						
							kel s bramborem, 
						
						
							recept kel, 
						
						
							kel recepty, 
						
						
							kel kapusta, 
						
						
							recepty kel, 
						
						
							kapusta recept, 
						
						
							kapusta recept kel, 
						
						
							kuřecí maso v kapustě-vynikající, 
						
						
							kel z kapusty, 
						
						
							jak udělat kapustu, 
						
						
							dušená kapusta kel, 
						
						
							kěl kapusta recept, 
						
						
							kel s brambory, 
						
						
							recepty z kapusty
						
					
						Suroviny:
						
							kapusta, 
						
						
							brambory, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							maso kuřecí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej, 
						
						
							vývar masový
						
					
	
			
	
Komentáře (5)
No, to už je ale jiná pohádka, že
sikulka7:
A opravdu vám česnek delší tepelnou úpravou zhořkne?