Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť, pokud použijeme tlakový hrnec. Během hodinky bude pečeně hotová k podávání.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, a na něm orestujeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony.
Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle.
Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Uchováváme v teple.
Krok 5: Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme.
Krok 6: V zakysané smetaně rozmícháme 1-2 lžíce horké omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme.
Krok 7: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstavíme. Můžeme dochutit octem a cukrem.
Krok 8: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Moje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 16 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 16 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
KetyHu před 1 hodinou
Jednoduché Margot řezy
Misad před 3 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 10 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 10 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 10 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 11 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 11 hodinami
Utopenci
magdalenka před 11 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 11 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty,
veprova pecene vcelku,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně,
veprová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně vcelku recept,
vepřová pečeně plátky nejlepší recepty,
veprove po valassku,
vepřová pečeně na smetaně,
vepřová pečeně top recepty,
vepřové plátky po valašsku,
vepřová pečeně vcelku recepty,
vepřové maso po valašsku,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v celku,
vepřová pečeně v tlakovém hrnci,
vepřová pečeně plátky recept,
recept vepřová pečeně,
nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny:
kotleta vepřová,
máslo,
žampióny,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
kopr čerstvý,
ocet,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)