Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Moje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 13 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno 10. 8. 2025 17:25:01
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 10. 8. 2025 17:24:11
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno 10. 8. 2025 14:52:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 3 hodinami
Smažené cukety
Tajemnost před 5 hodinami
Zelené fazolky na slanince
cherst před 5 hodinami
Houbová smaženice
Sam.79 před 6 hodinami
Osvěžující melounové smoothie
Valis před 6 hodinami
Drobenkový koláč
Popelkaa před 7 hodinami
Mrkvové šátečky od Ivety
Hanis před 7 hodinami
Oříšková bábovka
Kattyy před 8 hodinami
Květákový mozeček
mcmiruska před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty,
veprova pecene vcelku,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně,
veprová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně vcelku recept,
vepřová pečeně plátky nejlepší recepty,
veprove po valassku,
vepřová pečeně na smetaně,
vepřová pečeně top recepty,
vepřové plátky po valašsku,
vepřová pečeně vcelku recepty,
vepřové maso po valašsku,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v celku,
vepřová pečeně v tlakovém hrnci,
vepřová pečeně plátky recept,
recept vepřová pečeně,
nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny:
kotleta,
máslo,
žampióny,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)