Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Nepečené řezy patří k nejrychlejším dezertům a příprava je jednoduchá, jen je třeba počítat s časem potřebným pro uležení v chladnu. Lotus řezy jsou líbivé díky vrstvám nadýchaného smetanového krému, proloženému sušenkami. Hlavně ale skvěle chutnají.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 558 kJ / 3 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,41 g |
| Tuky | 306,27 g |
| Vláknina | 1,91 g |
| Cholesterol | 667 mg |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 28,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačky, mascarpone, cukr a rum vyšleháme do hustého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu.
Krok 2: Připravíme vhodnou misku nebo pekáček (20x20 cm) a vyložíme ho potravinovou fólií.
Krok 3: První řadu vyskládáme sušenkami, následuje krém, pak sušenky, a opakujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva je tenká vrstva krému.
Krok 4: Rumové perníčky rozmixujeme, smícháme s ořechy a posypeme jimi povrch moučníku.
Krok 5: Pekáček zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme na noc vychladit.
Zveřejněno 6. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJA2
Moje poznámka
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJA2
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 7 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 8 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 8 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 9 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 10 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 13 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 14 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 14 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 15 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 15 hodinami
Tématické fráze:
řezy z lotus sušenek,
řezy ze sušenek lotus,
lotus řezy,
lotus dort,
řez ze sušenek lotus,
lotus řez,
nepečené dorty,
nepečený dort ze sušenek lotus,
nepečený dezert ze sušenek lotus,
lotus krém,
recepty z mascarpone,
řez z lotus sušenek,
nepečený dort ze susenek lotus sušenek,
řezy lotus,
řezy s mascarpone,
nepečený dort,
dort z lotus,
mascarpone recepty,
susenky s mascarpone,
lotus sušenky a mascarpone
Suroviny:
sušenky karamelové,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
cukr vanilkový,
rum,
perníčky rumové,
oříšky
Komentáře (28)
Mám odzkoušenu výrobu mascarpone
Ze šlehačky
https://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-b...
Z mléka a másla
https://www.toprecepty.cz/recept/41282-mascarpone-...
mika59:
Syrovátku (pokud se vůbec jedná o syrovátku
Klikni si - stale na Wikipedii - na text v italstine a nechej ho prelozit, vse se dozvis
Opravdu se vyrabi zahratim smetany (obsah tuku minimalne 35%) na 85°a smetana se musi stale michat, aby se lepe odparovala.
Jakmile dosahne zminene teploty, sundame ji z ohne (stale michame) a pridame bud 5 g kyseliny citronove nebo 7,5 ml filtrovane citronove stavy. Pokracujeme v michani dalsich 5' , pote prikryjeme nadobu cistou uterkou a nechame 3 hod stat na lince.
Jiz zhoustlou smetanu prendame do platnem vylozeneho cedniku a dame vykapat v lednicce - 24 hod.