Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové „Telky“

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 6. 2018 11:14

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 130 kJ / 987 kcal
Bílkoviny23,26 g
Tuky58,16 g
Vláknina12,56 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,50 g
Sacharidy86,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/makove-telky-kvasove/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Rsvo72

5. 4. 2024 08:16

Paní Cathleen, neuměla byste stvořit krekry z dob minulých, jmenovalo se to Trocre Cracker? Ty vaše Telky vypadají podobně. Dokonce jsem kontaktoval Pečivárně Sereď, držitele patentu, ale už prý recept nemají. Sušenky jsou vidět například ve filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne, při jedné avantýře ve věži si dámská návštěva do mističky s nimi tuším típne cigaretu. Dávná chuť, strašně rád bych di je upekl...

mysulka mysulka

27. 6. 2018 12:29

Ivi, vím, že když sáhnu po Tvém receptu, tak nejsem zklamaná nikdy ;-):-K

cathleen cathleen

27. 6. 2018 12:22

mysulka: :-K děkuji, Leni, že recept dostal tvoji důvěru a zkusilas ho :-* Na fotku se těším!

mysulka mysulka

27. 6. 2018 12:01

Ivi jsou moc dobré :yes:, pekla jsem v neděli, základ jsem měla ze žitného kvásku a super.
Nejde mi z mobilu přdat fotka, tak později ;-), díky za recept :-K.

magdalenka magdalenka

23. 6. 2018 09:20

cathleen: telky som mala naposledy dávno...nemám zlé spomienky...ja mám rada vŕzganie maku v takomto suchom pečive, preto ma tvoj recept zaujal.

cathleen cathleen

23. 6. 2018 09:06

maiva: děkuji <3

magdalenka: když jsem měla Telky naposledy, s nechutí jsme je odložili (a nedojedli) - cítím z nich ztužený tuk, potahuje patro jako tenounký film. Takže jsem se snažila udělat takové makové krekry, které by mi Telky co nejvíc připomínaly ;-)

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 20:12

Naozaj to chuťovo pripomína staré dobré "telky"?

maiva maiva

22. 6. 2018 19:50

Cath, čtu komentáře a tohle mě úplně zaskočilo. Nenapadlo dřív. Budu muset realizovat, Telky byly u nás doma ve veliké oblibě:yes: díky

KUKI1

22. 6. 2018 10:56

Děkuji, určitě zkusím.

cathleen cathleen

22. 6. 2018 10:10

KUKI1: půjde to i s žitným ;-) ale také je možné vzít 2 lžičky žitného kvásku (tj. asi 20 g), přidat 70 g vody a 70 g pšeničné hladké mouky (tj. dohromady 160 g), nechat vykvasit (cca 6-8 hodin) a zadělat Telky tímhle.

KUKI1

22. 6. 2018 09:21

Dobrý den, a když nemám pšeničný kvásek, pouze žitný, to asi nepůjde....?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: top recepty telka makové sušenky telky recept na telku telka krekry recept recept telka telka telka sušenky recept makove makové recepty recept na makovou telku telka krekry makove krekry recept sušenky telka makove.telky jak se pecou krekry

Suroviny: mouka hladká, voda, sádlo, mák, sůl

TopRecepty.cz

Makové „Telky“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nmzv