Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Jogurtová bábovka je svěží, vláčný moučník, který vás okouzlí svou jemnou chutí a jednoduchostí přípravy. Kvalitní jogurt dodá těstu lehkost a vláčnost, zatímco citronová kůra a šťáva přinášejí příjemně osvěžující tón. Ideální ke kávě nebo čaji.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 531 kJ /
3 234 kcal
Bílkoviny80,15 g
Tuky144,80 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 630 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy398,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Postupně přidáváme jogurt, olej a mouku s práškem do pečiva. Krok 5: Nakonec zlehka vařečkou vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu a citronové aroma. Krok 6: Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Ke konci pečení ztlumíme troubu na 150 °C. Průběžně zkoušíme, zda už je bábovka hotová (těsto se nelepí na špejli).

TIP: Jak poznat upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 30. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBgg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBgg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jemná a dobrá. 😊

:yes:Určitě jí upeču. Citronovou kůru používám sušenou od Dr.Oetkera.

Používám opravdovou kůru nastrouhanou z pořádně omytého biocitronu. Krásně voní i chutná po citronu. Občas se stane, že pořebuji jen citronovou šťávu a kůru ne. V tom případě kůru ostrouhám, trochu promísím s cukrem a zavřu do vhodné neprůhledné krabičky. Kdykoliv k ní mohu přidat další ostrohanou kůru. Vydrží dlouho, je mokrá a vůně a chuť zůstává nezměněná. :-):yes:

Já jsem si zvykla kupovat citrónovou kůru od Dr. Oetkera. Není teda zrovna levná, ale do těsta je výborná

MiskaM: no, ona právě neni sušena, je v takové m malém balíčku a je "vlhká"

Kvety: aha no já jo znám ale nekupuji ji dám radši kůru z citrónu přijde mi to lepší

Dělám podobnou, citronové aroma nedávám, je umělé a kůra to ochutí a ovoní dostatečně.

zizala: já ho tam dala a chtěla jsem zkusit jaké to bude a byla dobrá <3 ale víc tam byla cítit ta kůra <3

Tématické fráze:
jogurtová bábovka, citrónová bábovka, hrníčková citronová bábovka, citronové jogurtova babovka, jogurtová bábovka s citronem, citronově-jogurtová bábovka, bábovka z jogurtu, jogurtova buchta s citronem, vlhka levna bábovka, jogurtova babovka citron 5 vajec 100 olej, citronově- jogurtová bábovka, citronové - jogurtová bábovka, citrónové bábovky, vlhka bábovka z jogurtu, babovka citronova s jogurtem, citronová bábovka s jogurtem, jogurtová bábovka recept, bábovka z bílého jogurtu recepty, citrónová bábovka s jogurtem bez cukru, citrónové jogurtová bábovka recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, olej, jogurt řecký, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, citron, citronové aroma, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu