Uzená polévka s kroupami
Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a zbytek zužitkovat například do zapečených brambor či těstovin.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 685 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 102,00 g | 
| Tuky | 21,13 g | 
| Vláknina | 2,75 g | 
| Cholesterol | 325 mg | 
| Sodík | 4,31 g | 
| Sůl | 10,00 g | 
| Sacharidy | 20,25 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Uzená polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZER
Moje poznámka
					
				
Uzená polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZER
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							uzená polévka, 
						
						
							kroupy do polévky, 
						
						
							uzená kroupová polévka, 
						
						
							jak uvařit kroupy do polévky, 
						
						
							polévka z uzeného masa s kroupy, 
						
						
							polévka z uzeného masa s kroupy, 
						
						
							polévka s kroupama, 
						
						
							uzena polívka, 
						
						
							polevka z uzeneho masa s kroupami, 
						
						
							polevka z krup, 
						
						
							uzená polévka recept, 
						
						
							kroupová uzená polévka, 
						
						
							kroupova polevka s uzenym, 
						
						
							uzena polivka s kroupy, 
						
						
							recept na uzenou polévku, 
						
						
							uzená kroupová polévka recept, 
						
						
							recept uzená polévka, 
						
						
							jak uvarit uzenou polevku, 
						
						
							kroupová polévka s uzeným masem, 
						
						
							polévka s kroupami
						
					
						Suroviny:
						
							maso uzené, 
						
						
							kroupy, 
						
						
							brambory, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							nať petrželová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (16)
Tuto polévku vaříme často, ale ve větším (kolem 10 litrů), ale tročku nji víc obohatíme, přesto i podle tohoto receptu je velmi dobrá.
Asi jako někteří co dole píší.
Doma uzená žebra více obohaí nejen vůní, ale i chutí uvaříme s veškerou zeleninou a koření v nerez sítku- pepř,nové koření, bobkáč) Kroupy přes noc namočené a propláchnuté uvařím zvlášť, jen se solí na skus. Ze žeber oberem přiměřeně masa a nakrájím na drobno a přidám zpět do polévky. ZBYLÉ MASO MÁM JAKO ZÁKLAD RO ŠUMKAFLEKY. Dám vařit brambory a když jsou hotové tak na 75 % přidám zcezené kroupy. Uvedu do varu, aby se kroupy spojily s celou vůní a chutí. Přidám podle chuti naškrábaný česnek a před koncem varu majoránku. Někdy se mi zdá, že je polévka málo hustá, tak osmažím cibuli do sklovatěla a přidám trochu mouky , kterou osmažím do zlatova, ne víc, jinak to přinese hořkost. ZASE POLÉVCE DODÁ VZNEŠENOU CHUŤ. Podle chuti přidám zelenou petrže, neo libeček, případně pažitku.
Za tepla dám do šroubovacích omniovek, zatáhnu chlapskou silou víčko a zavařím v mikrovlnce. Potom uložím v tmavém a chladném sklepě na příští chuťovku. (takto podobných polévek tam máme nekolik desítek a tak nemusíme denně vařit, je je ohřejeme.
A NEŽ MNĚ BUDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE. Někdo vaří jednoduše, já se s tím raději víc pohraju nejen na oko, ale i na chuť.
,,toš tak,,
a ještě k zelenině dávám ke konci česnek a majoránku, také mňamka, ale nevnucuji