Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 246 kJ / 59 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 0,10 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 568 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 13,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hořčici, kečup, worcester a lák umícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Do směsi přidáme dle chuti buď cca 140 g majonézy nebo zakysané smetany, případně kombinaci obojího. Dle potřeby si můžeme dip (zálivku) naředit ještě lákem dle požadované hustoty.
Krok 2: Zeleninové saláty uděláme klasicky z různých druhů čerstvé zeleniny - paprika, okurka, ledový salát, rajčata, čínské nebo hlávkové zelí, předvařený květák či brokolice..., kdy můžeme přidat i na kostičky nebo nudličky pokrájené sýry nebo pokrájená vařená vejce. Kořenit je již není nutné a solit minimálně nebo vůbec, protože dip (zálivka), kterým budeme salát pokapávat, je dostatečně pikantní a salát tak dochutí dostatečně.
Krok 3: Pokud dip (zálivku) nespotřebujeme všechnu, můžeme ji v klidu uchovat v chladničce na další dny, kdy si budeme chtít udělat další čerstvý salát.
Krok 4: Kdo rád pikantní chutě, dip (zálivku) opepří čerstvě mletým pepřem nebo může dochutit čerstvým nebo sušeným chilli. Vše dle vlastní chuti.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Moje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 10 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 3 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 6 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 6 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 8 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 8 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 8 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 9 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 10 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
dip na zeleninový salát,
dip na salát,
dip k čerstvé zelenině,
zálivka na zeleninový salát,
dip na zeleninové saláty,
dip do salátu,
zálivka na zeleninový salát recept,
dip k salatu,
majonezová zálivka na salát,
dip k zelenině,
zálivka do zeleninového salátu,
jak udělat dip,
dip do salát,
dip z hořčice,
jak uchovat ledový salát,
dib na salát,
dip na hlávkový salát,
dip na římský salát,
dip do zeleninového salátu,
zeleninový dip
Suroviny:
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
lák z okurek,
majonéza,
pepř mletý
Komentáře (4)