Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 246 kJ / 59 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 13,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hořčici, kečup, worcester a lák umícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Do směsi přidáme dle chuti buď cca 140 g majonézy nebo zakysané smetany, případně kombinaci obojího. Dle potřeby si můžeme dip (zálivku) naředit ještě lákem dle požadované hustoty.
Krok 2: Zeleninové saláty uděláme klasicky z různých druhů čerstvé zeleniny - paprika, okurka, ledový salát, rajčata, čínské nebo hlávkové zelí, předvařený květák či brokolice..., kdy můžeme přidat i na kostičky nebo nudličky pokrájené sýry nebo pokrájená vařená vejce. Kořenit je již není nutné a solit minimálně nebo vůbec, protože dip (zálivka), kterým budeme salát pokapávat, je dostatečně pikantní a salát tak dochutí dostatečně.
Krok 3: Pokud dip (zálivku) nespotřebujeme všechnu, můžeme ji v klidu uchovat v chladničce na další dny, kdy si budeme chtít udělat další čerstvý salát.
Krok 4: Kdo rád pikantní chutě, dip (zálivku) opepří čerstvě mletým pepřem nebo může dochutit čerstvým nebo sušeným chilli. Vše dle vlastní chuti.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Moje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 2 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 13 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 20 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 54 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 21 hodinami
Tématické fráze:
dip na zeleninový salát,
dip na salát,
dip k čerstvé zelenině,
zálivka na zeleninový salát,
dip na zeleninové saláty,
dip do salátu,
zálivka na zeleninový salát recept,
dip k salatu,
majonezová zálivka na salát,
dip k zelenině,
zálivka do zeleninového salátu,
jak udělat dip,
dip do salát,
dip z hořčice,
jak uchovat ledový salát,
dib na salát,
dip na hlávkový salát,
dip na římský salát,
dip do zeleninového salátu,
zeleninový dip
Suroviny:
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
lák z okurek,
majonéza,
pepř mletý
Komentáře (3)