Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 246 kJ / 59 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 13,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hořčici, kečup, worcester a lák umícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Do směsi přidáme dle chuti buď cca 140 g majonézy nebo zakysané smetany, případně kombinaci obojího. Dle potřeby si můžeme dip (zálivku) naředit ještě lákem dle požadované hustoty.
Krok 2: Zeleninové saláty uděláme klasicky z různých druhů čerstvé zeleniny - paprika, okurka, ledový salát, rajčata, čínské nebo hlávkové zelí, předvařený květák či brokolice..., kdy můžeme přidat i na kostičky nebo nudličky pokrájené sýry nebo pokrájená vařená vejce. Kořenit je již není nutné a solit minimálně nebo vůbec, protože dip (zálivka), kterým budeme salát pokapávat, je dostatečně pikantní a salát tak dochutí dostatečně.
Krok 3: Pokud dip (zálivku) nespotřebujeme všechnu, můžeme ji v klidu uchovat v chladničce na další dny, kdy si budeme chtít udělat další čerstvý salát.
Krok 4: Kdo rád pikantní chutě, dip (zálivku) opepří čerstvě mletým pepřem nebo může dochutit čerstvým nebo sušeným chilli. Vše dle vlastní chuti.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Moje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 2 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 12 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 38 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
dip na zeleninový salát,
dip na salát,
dip k čerstvé zelenině,
zálivka na zeleninový salát,
dip na zeleninové saláty,
dip do salátu,
zálivka na zeleninový salát recept,
dip k salatu,
majonezová zálivka na salát,
dip k zelenině,
zálivka do zeleninového salátu,
jak udělat dip,
dip do salát,
dip z hořčice,
jak uchovat ledový salát,
dib na salát,
dip na hlávkový salát,
dip na římský salát,
dip do zeleninového salátu,
zeleninový dip
Suroviny:
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
lák z okurek,
majonéza,
pepř mletý
Komentáře (4)