Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenská kapustnica "babiččina"

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

22. 11. 2018 14:29

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie2 131 kJ / 509 kcal
Bílkoviny16,66 g
Tuky29,67 g
Vláknina17,22 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 4,28 g
Sůl10,70 g
Sacharidy36,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je lepší uleželá, většinou ji vařím den dopředu, ale samozřejmě neodoláme a vezmeme si ji hned po dovaření :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

milunka88

26. 11. 2018 21:15

Eja57: Tak to máme stejné, já též ;-)

Eja57 Eja57

26. 11. 2018 20:57

milunka88: Určitě sušené, já z nich radši i bramboračku nebo roštěnou na houbách.:-K

milunka88

26. 11. 2018 20:39

Eja57: Je to tak jak říkáte. Někdy se mi povede udělat tak, že ji nemusím zahušťovat moukou. Recept pochází někde ze středního Slovenska a babička žije většinu života v ČR ve východních Čechách a tak proto je kapustnica jiná. Něco pochyceno tam a něco tady. Nic víc, nic míň.
Eja, jsem ráda, že vyzkoušíte. Houby tam dejte sušené. Zkoušela jsem z čerstvých a nebylo to úplně ono ;-)

Eja57 Eja57

26. 11. 2018 20:27

milunka88: Já si myslím, že rajčatový protlak tam má jinou funkci než měnit chuť - a to zahustit a vyhnout se mouce....S příští zelňačkou vyzkouším. Líbí se mi tam i ty houby:yes:

milunka88

26. 11. 2018 20:19

Za prvé: Babička stále žije a recept mám od ní. Asi si postupem času polévku poupravovala podle sebe.
Za druhé: Právě tím protlakem je jiná než všechny ostatní kapustnice...si protestujte jak chcete, nedávám sem něco co už tu je a nekopíruju...
Za třetí: Očekávala jsem, že se tu bude hodně lidí ozývat kvůli masoxu, ale že z toho budete dělat takovou kovbojku :-(( Podle mě je teda nejjednodušší ho vynechat, ale tady se spíš zabýváte tím, jak někoho do nekonečna urážet, což bych od těchto stránek upřimně nečekala.
.... Jste všechny samozřejmě nejlepší! Zvláštní je, že ať se podívám kamkoli na jakýkoli recept, pokaždé tam komentují ty stejné hvězdy a vždy si najdou něco, co je "špatně" Tak si to tu lustrujte dál, když nemáte v životě nic jiného na práci :-D:-*

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 11. 2018 18:35

Eja57: Já také masox nedávám , ale dávám celý pepř a to nejmíň 10-12 kousků , ať to má říz. A podle původních receptů tam žádný protlak není , to protestuji! Totižto, kapustnica se vařila i tehdy, když Columbus jen prchal z Ameriky se semínky rajčat domů! :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 11. 2018 18:29

milunka88: No upeč, kde vzít a nekrást, že ano!

cecilka

26. 11. 2018 15:45

;-(:-((, babička sa obracia v hrobe

tejaja tejaja

24. 11. 2018 15:03

Veronika.Hrozna: Máš pravdu, je málo vecí lepších ako poriadna kapustnica. A za ten hriech rozhodne stojí. ;-):-D:-D:-D

Eja57 Eja57

24. 11. 2018 14:45

milunka88: Tu půlku bochníčku kváskového chleba si Veronika představuje k té polífce:-D
Veroniko - ale uznej, když hřešit, tak důkladně :yes:
( teda já bez toho Masoxu)

milunka88

24. 11. 2018 14:39

Veronika.Hrozna: Kde je chleba? :-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2018 18:33

tejaja: Kdyby jen Masox, celá "kapustnica" , taková hutná voňavá, klobásky z dobrého zelí, je hříšná celá i se smetanou a k tomu domácí chléb - tak to už je hřích smrtelnej!;-)

milunka88

22. 11. 2018 21:45

magdalenka: Dusíme v papiňáku 30 minut celkově....20min naplno, pak vypnout a papiňák ještě asi 10min dochází. Stačí takto?

magdalenka magdalenka

22. 11. 2018 20:14

milunka88: 30 minut v papinaku? Celkovo, alebo?

magdalenka magdalenka

22. 11. 2018 20:11

casino: alebo:nechci slevu zadarmo. :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: slovenská kapustnica slovenska kapustnica recept kapustnica slovenská kapustnica s klobásou recept kapustnica se smetanou recepty slovenská kapustnica slovenská kapustnica sk babiččiny recepty vanočni kapustnica kapustnica recepty slovenská kapiustnica vánoční babiččina kapustnica slovenská kapustnica se smetanou slovenská kapustnica. sk babiččina kapustnica kapustice z uzení slovenská kapustnica s protlakem kapustnica v papinaku recepty silvestrovska kapustnica kapustnica smetana slovenská kapustnica se smetanou

Suroviny: zelí kysané, klobása, houby sušené, protlak rajčatový, cibule, smetana, paprika sušená sladká, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, masox, pepř, sůl, voda, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Slovenská kapustnica "babiččina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lyyg