Postup přípravy
Krok 1: Maso promícháme s kečupem, hořčicí, solí atd. a zředíme vodou na kašovitou konzistenci. Chuť je na vás :-)
Troubu předehřejeme na 200 st. Krok 2: Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev. Krok 3: Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc.
Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor. Krok 4: Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda.
Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce.
Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí :-))
Troubu předehřejeme na 200 st. Krok 2: Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev. Krok 3: Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc.
Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor. Krok 4: Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda.
Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce.
Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí :-))
Zveřejněno 5. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDxl
Moje poznámka
Ďábelské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDxl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 27 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 37 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
dábelské ragú se brambory se slaninou,
toust s ragů,
dabelske kureci ragú,
hovězí zadní ragú,
ďábelské maso v alobalu,
dabelske ragu recepz,
dabelské plátky s brambory
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
slanina,
kečup sladký,
hořčice,
sůl,
koření,
kmín mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.