"Uzená" vejce

Suroviny 1 porce

50 g uzeného masa nebo dobře vyuzené slaniny
máslo dle potřeby
50 g uzeného sýru
2 vejce
uzená paprika dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V malé nepřilnavé pánvi osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.

  2. K uzenému masu nasypeme na kostičky pokrájený sýr, na který rozklepneme dvě čerstvá vejce, dle slanosti sýru a masa osolíme a lehce zaprášíme uzenou paprikou. Chceme-li, můžeme vejce na pánev nalít rozšlehaná, jako na omeletu.

  3. Vejce necháme na ne příliš prudkém ohni srazit do požadované konzistence, pomoci si můžeme krátkým zaklopením pokličkou. My nejradši taková, kdy bílek zbělá a žloutky zůstanou krémové.

  4. Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, oblohou z čerstvé zeleniny či zeleninovým salátem...

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme dělat pro více osob (například pro tři), použijeme větší pánev a po osmažení rozdělíme na porce.

Komentáře k receptu "Uzená" vejce

Tématické fráze: uzená vejce uzené maso s vejci uzené vejce uzene s vejci uzenesvejci uzené vejcem uzena vejcem uzené vejce recept uzená vejci recept zapecene uzeného masa vejce s uzeniny uzene vejice uzena vejce - recept vyuzené na vejce uzene vaajicko uzené maso s vejci recept uzené masos vejci recept uzené máslo uzená vejce recepty uzeni vajec