"Uzená" vejce

recepty73 Kuchař: recepty73

1 porce Pro začátečníky 1 názor

Suroviny

50 g uzeného masa nebo dobře vyuzené slaniny
máslo dle potřeby
50 g uzeného sýru
2 vejce
uzená paprika dle chuti
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V malé nepřilnavé pánvi osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.

  2. K uzenému masu nasypeme na kostičky pokrájený sýr, na který rozklepneme dvě čerstvá vejce, dle slanosti sýru a masa osolíme a lehce zaprášíme uzenou paprikou. Chceme-li, můžeme vejce na pánev nalít rozšlehaná, jako na omeletu.

  3. Vejce necháme na ne příliš prudkém ohni srazit do požadované konzistence, pomoci si můžeme krátkým zaklopením pokličkou. My nejradši taková, kdy bílek zbělá a žloutky zůstanou krémové.

  4. Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, oblohou z čerstvé zeleniny či zeleninovým salátem...

Poznámka

Pokud chceme dělat pro více osob (například pro tři), použijeme větší pánev a po osmažení rozdělíme na porce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Uzená" vejce

Tématické fráze: uzená vejce uzené maso s vejci uzené vejce uzene s vejci uzenesvejci uzené vejcem uzena vejcem uzené vejce recept uzená vejci recept zapecene uzeného masa vejce s uzeniny uzene vejice uzena vejce - recept vyuzené na vejce uzene vaajicko uzené maso s vejci recept uzené masos vejci recept uzené máslo uzená vejce recepty uzeni vajec