Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v plechové krabici vydrží velmi dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
70 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,92 g |
Tuky | 217,24 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 654,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2021 07:08
Gabina: Díky i za fotečku, skvělé
2. 5. 2021 07:01
Gabina: Moc děkuji za milý komentář a přeji krásný den
2. 5. 2021 00:03
Moc dobré upekla jsem švagrovi k narozkám a všem moc chutnaly
17. 2. 2019 16:18
bofinka: děkuji
17. 2. 2019 15:19
Cantuccii nebo cantuccini, oboji je spravne. Maslo se dava i v Italii, ale o neco mene, asi tak 60 %.
Puvodni recept byl urcite bez masla, Cantucci di Prato (Toskansko), misto masla se pridava jeden zloutek a cetla jsem, ze i olivovy olej, verim tomu, je to toskansky recept. A pro ty, kteri to pokladaji za "hruzu", verte, ze opravdovy toskansky olivovy olej je lahodna zalezitost. V pripade, ze testo je hodne tuhe, lze dodat trochu Vin Santo nebo vino Marsala.
V tomto receptu vidim i vice vajec (stacila by 3) a jako kypridlo se pouziva nejlepe vinny kamen.
Mandle urcite cele a se slupkou. Cast cukru lze nahradit medem, ale neprehanet, uz takto jsou dost tvrde.
Ale jinak autorka krasne upekla, vsechna cest
Puvodni recept byl urcite bez masla, Cantucci di Prato (Toskansko), misto masla se pridava jeden zloutek a cetla jsem, ze i olivovy olej, verim tomu, je to toskansky recept. A pro ty, kteri to pokladaji za "hruzu", verte, ze opravdovy toskansky olivovy olej je lahodna zalezitost. V pripade, ze testo je hodne tuhe, lze dodat trochu Vin Santo nebo vino Marsala.
V tomto receptu vidim i vice vajec (stacila by 3) a jako kypridlo se pouziva nejlepe vinny kamen.
Mandle urcite cele a se slupkou. Cast cukru lze nahradit medem, ale neprehanet, uz takto jsou dost tvrde.
Ale jinak autorka krasne upekla, vsechna cest
17. 2. 2019 13:58
casino: ano, když si zadáte do vyhledávače "cantuccini" tak prakticky všechny recepty budou BEZ másla...
17. 2. 2019 13:38
zdenka.s:
Nebojte, to zvládne každá kočka
Toto je ale patrně už poupravený (počeštěný, dělám to stejně) rcp, neb do původního se prý máslo nedává (jak jsem byl před lety poučen)
Nebojte, to zvládne každá kočka
Toto je ale patrně už poupravený (počeštěný, dělám to stejně) rcp, neb do původního se prý máslo nedává (jak jsem byl před lety poučen)
17. 2. 2019 12:18
zdenka.s: vůbec se nebojte je to docela jednoduché, byla jsem překvapená, že to jde tak snadno. Určitě se povedou, byla jsem pochválená, že jsou lepší než z Lidlu (nevím nikdy jsem je neochutnala) nevím kolik jich tam je za tu cenu ale udělala jsem jich i s těmi patičkami 84 tak se to určitě vyplatí a hlavně víte co tam dáte. Hezký den.
17. 2. 2019 11:57
Tak takový dárek bych velice uvítala kupuji je v Lidlu
Mám obavu,že bych to nezvládla a škoda těch surovin,ale až najdu odvahu , zkusím
Mám obavu,že bych to nezvládla a škoda těch surovin,ale až najdu odvahu , zkusím
17. 2. 2019 00:17
casino: díky , když se dá víc prdop tak víc vyběhnou a povrch popraská, to těsto by se rozjet nemělo jen maličko zvětší objem ale mají být trochu zploštělé a ne kulaté tak jsem je jen lehce zploštila. Nikdy jsem je nekoupila ale kamarádka řekla, že tak mají vypadat a jsou prý výborné. Ještě horké jdou krásně nakrájet, ztvrdnou až potom. V Itálii je mají k té značce nejraději , já víno nepiji a dělala jsem je jako dárek- Hezkou neděli .
16. 2. 2019 23:54
Máte je pěkné
"... ( nedávat víc sušenky by při pečení praskaly)),..."
***
Mandle dávám vcelku, předem je nesekám
Válečky z těsta na plechu nezplošťuji, pečením se rozjedou
Na plátky nekrájím, spíše se jedná o sekání tlakem nože
***
No a výborné jsou při pojídání krátce máčené ve Vin Santo
"... ( nedávat víc sušenky by při pečení praskaly)),..."
***
Mandle dávám vcelku, předem je nesekám
Válečky z těsta na plechu nezplošťuji, pečením se rozjedou
Na plátky nekrájím, spíše se jedná o sekání tlakem nože
***
No a výborné jsou při pojídání krátce máčené ve Vin Santo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 22 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 34 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 48 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: italské sušenky mandlové sušenky s medem sušenky recept italske cantucini mandlové sušenky recepty recept na italské cantussini italske susenky recepty susenky cantucini recept na cantucinni italske tvrde susenky italske susenky recept recept na italské sušenky italskémandlové italské sušenky kantučiny italské sušenky kantučiny cantuciny recet kantucini recept cantucinni recept sušenky z mandlové mouky italské
Suroviny: vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, máslo, mandle, mandle, prášek do pečiva, kůra citronová
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
11 názorů